Hlavní obsah

Kralupská kuličková liga se na jaře opět rozjíždí

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První z letošních kralupských kuličkových turnajů se uskuteční v sobotu 15. dubna, a to mezi 10. a 16. hodinou.

Foto: Martin Tlustý

Kuličky jsme hráli snad všichni, v případě soutěžního klání však dnešní hráči místo původních hliněnek striktně preferují skleněnky.

Článek

Kralupský kuličkový oddíl byl založen už před osmi lety a patří k zakládajícím členům Českého kuličkového svazu. Hlavní zásluhu na tom měl tehdy mladičký a agilní Kralupák Petr Šejba, který dnes však žije ve Španělsku.

Kuličky mají jednu velkou výhodu, mohou je hrát jak děti, tak i dospělí, protože třicítka a výš u kuliček rozhodně neznamená konec kariéry.

V Kralupech se dnes kuličky závodně hrají na kuličkovém hřišti se zapuštěnými jamkami na zahradě restaurace U Kohouta, kam se dostanete průchodem kolem sošky Švejka a dále přes restauraci.

V případě kuličkového turnaje a plně obsazené restaurace lze většinou ještě využít do ulice výjimečně otevřený průchod vpravo od hlavního vchodu.

Na turnaj se není třeba předem registrovat, vítáni jsou jak děti s rodiči, tak i příležitostní hráči.

Další podrobnosti by byly jen zbytečným opisováním webovek, a tak všechny zájemce o kuličky odkazujeme na velmi podrobný místní kralupský, tak rovněž na ústřední kuličkářský web.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám