Hlavní obsah

Kovářské sonáty budou znít na zámku v Hradci nad Moravicí

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kováři Moravskoslezského kraje zvou zájemce o tvrdou práci chlapů se železem na tradiční akci Kovářské sonáty. Akce se bude konat 4. a 5. srpna od 9 hodin na zámku v Hradci nad Moravicí u Bílé věže.

Foto: Josef Zajíc

Kováři MSK, z. s. chystají na srpen Kovářské sonáty. Ilustrační foto z loňského roku.

Článek

Čtyři elementy - železo, oheň, voda a umění - se spojí v jedno. Na akci organizátorů Kováři MSK, z. s. budou tradičně vznikat nádherná a podivuhodná kovářské díla s použitím kusu železa, ohně a silných rukou, které dovedou vymodelovat i drobné lístečky železné růže.

Kovářské sonáty rozezní pomocí železných zvuků symfonii na téma Za vším hledej ženu! 

Postupně se u rozžhaveného uhlí vystřídá u kovadlin téměř 70 mistrů kovářů z České republiky, Slovenska, Ukrajiny, Maďarska, Německa a Polska.

„Pro děti máme opět připravený bohatý program, pod vedením mistra kováře si budou moci vyzkoušet kovářské řemeslo. Kromě svých vlastnoručních výrobků, jako je kovaný hřebík a tepaná měděná miska, se také naučí okovat kopýtka koníkovi, který bude mít na letošním pátém ročníku premiéru. Pro děti také chystáme spoustu dobrot a dárečků. Nebude chybět ani výstava kovaných výrobků,” informovala za organizátory akce Pavla Pechálová.

Akce je podpořena dotací z rozpočtu Moravskoslezského kraje pro rok 2018.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám