Hlavní obsah

Korupce a rozkrádání státu v hlavní roli ostravské besedy

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Komorní scéně Aréna probíhala v pondělí 11. února od 18 hodin beseda na téma Korupce a rozkrádání státu. Na otázky odpovídali prof. Vladimíra Dvořáková a prof. Jan Keller. Besedu moderoval místopředseda Poslanecké sněmovny České republiky PhDr. Lubomír Zaorálek.

Foto: Josef Zajíc

Zahájení besedy 11.2.2013 Zleva: Prof. Vladimíra Dvořáková, PhDr. Lubomír Zaorálek, Prof.Jan Keller.

Článek

Zcela zaplněné hlediště přivítalo Vladimíru Dvořákovou, profesorku politologie a vedoucí katedry politologie na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE v Praze, předsedkyně Akreditační komise ČR. Spolubesedníkem byl profesor PhDr. Jan Keller. Od roku 2000 pracuje na Fakultě sociálních studií Ostravské univerzity.

Besedu moderoval, otázky dával - a na některé také odpovídal - místopředseda poslanecké sněmovny ČR PhDr. Lubomír Zaorálek.

Besedou se linulo téma korupce. Oba diskutující se snažili vysvětlit příčiny a důvody korupčního jednání, ale také důsledky a dopady na stát. Tedy v konečném výsledku i dopad na jednotlivé občany ČR.

Otázky postupně směřovaly k výrazné nezaměstnanosti v ČR a k příčinám současného stavu. Do diskuze se přihlásil ostravský primátor Ing. Petr Kajnar, který naznačil řešení nezaměstnanosti zvýšením kvality vzdělání občanů ČR.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám