Hlavní obsah

Korunka Luhačovice opět pomohla Dětskému oddělení zlínské nemocnice

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Korunka Luhačovice věnovala Dětskému oddělení Krajské nemocnice T. Bati senzory na měření glykovaného hemoglobinu z prstu u dětí s diabetem. Senzory v hodnotě necelých dvacet tisíc korun pomohou malým pacientům mimo jiné lépe snášet vyšetření.

Foto: Adéla Čuříková
Článek

Měřící senzory předala ředitelka Korunky Luhačovice Veronika Záhorská spolu se zástupkyní výrobce těchto přístrojů Jaroslavou Svobodovou. Dětské oddělení KNTB spolupracuje s Korunkou dlouhodobě.

„Domluvili jsme se s firmou, že dle potřeby dětského oddělení dokoupíme další kusy. Ve spolupráci budeme tedy i nadále pokračovat,” konstatovala Veronika Záhorská.

Lékařka Dětského oddělení KNTB MUDr. Pavla Gogelová k tomu dodala: „Jsme rádi za každou takovou pomoc. Měření glykovaného hemoglobinu je díky těmto senzorům rychlé, jednoduché, stačí k tomu kapka krve, což je samozřejmě zejména malými dětmi mnohem lépe snášené.”

V evidenci dětských lékařů ve zlínské nemocnici je v současné době necelá šedesátka dětí s diabetes. Ty chodí pravidelně několikrát ročně na kontroly. Dříve musely absolvovat odběry krve ze žíly, nyní – díky senzorům na měření glykovaného hemoglobinu – stačí rychlý vpich do prstu.

Reklama

Výběr článků

Načítám