Hlavní obsah

Korfbalový Prostějov na Brno umí. Opět mu sebral body

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otevřené zápasy až do závěrečného hvizdu. Po vánoční pauze se rozjela korfbalová extraliga a šesté kolo znovu potvrdilo vyrovnanost všech čtyř účastníků. Brno zaznamenalo první prohru v sezóně, o což se postaral Prostějov, tedy stejný soupeř, jenž mu vzal bod za remízu i v předešlém dvojzápase.

Foto: Jan Pařík

Prostějov (na snímku) v neděli připravil Brno o letošní extraligovou neporazitelnost.

Článek

Mistr z Českých Budějovic svedl dvě těžké bitvy s nepříjemným Znojmem, které však pokaždé dovedl do zdárného konce.

DVOJZÁPAS V BRNĚ

Hanáci potvrdili, že na favorita umí. Prostějov v Brně sice v prvním nedělním duelu padl 20:22, ve druhém měření sil však svůj koncentrovaný výkon ještě vylepšil a zvítězil 16:14. „Máme strašnou radost. Šli jsme do zápasů s tím, že nemáme co ztratit a pomohlo nám to,“ usmíval se prostějovský korfbalista Petr Šnajdr.

Jeho tým těžil hlavně z výborných vstupů do obou utkání. „Na Brňany jsme vždy vlétli a dokázali si vybudovat tří až čtyřkolový náskok. To, že se nám na Brno docela daří, není náhoda. Myslím, že soupeři nesedí naše dravá hra. Hlavně v mužské části máme navrch,“ uvedl Šnajdr, který stejně jako několik jeho spoluhráčů i protihráčů minulý týden absolvoval v reprezentačním dresu mezinárodní Challenge Cup v nizozemském Rotterdamu.

Brňané mohou být i přes prohru stále v klidu. Na čele tabulky mají aktuálně sedmibodový náskok. „Sehráli jsme nejtěžší dvojzápas sezóny. První prohra je samozřejmě nepříjemná, na druhou stranu je lepší, že přišla nyní a ne v bojích o medaile. Na Prostějov se nám hraje těžko, má vysoké kluky a nám navíc tentokrát dost scházel Ivan Vávra. Těžko jsme si vytvářeli šance, které jsme navíc moc neproměňovali,“ krčila rameny brněnská opora Eliška Jonáková.

Brno KK - Prostějov SK RG   22:20

Brno KK - Prostějov SK RG   14:16

DVOJZÁPAS V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH

V minulém střetnutí každý bral jednu výhru, tentokrát uzmuly všechny body ve dvou duelech se Znojmem České Budějovice. Stoprocentní bilance jim však dala zabrat, Modré Slony Jihočeši zdolali dvakrát těsně 20:19 a 14:12.

„Jsou to pro nás cenné body. V obou utkáních jsme pořád vedli my, takže to úplné drama do konce nebylo, ale rozhodně nešlo o jasnou záležitost. Máme za sebou měsíční pauzu, takže hra trochu vázla – byli jsme nejistí na nahrávce a koše moc nepadaly. Naštěstí soupeř neměl tak těsnou obranu,“ shrnula českobudějovická hráčka Martina Klacková.

Domácí korfbalisté pojali dvojzápas se Znojmem jako soutěžní přípravu. Už v pondělí totiž odjíždějí do Barcelony, kde je od pátku čekají boje s nejlepšími evropskými kluby při turnaji Europa Cup.

Znojemští korfbalisté se snažili koncentrovat zejména na útok. „Řekli jsme si, že obranu nebudeme moc řešit. Chceme zlepšit útok. V prvním zápase to relativně ještě šlo, dvanáct košů ve druhém utkání je však hrozně málo. S tím se uspět nedá. Pokaždé jsme soupeře dotahovali, jenže jsme nebyli schopní se trochu urvat a manko smazat úplně. Máme málo střel a mizernou úspěšnost,“ přemítal znojemský hrající kouč Jiří Podzemský.

České Budějovice KCC Sokol - Modří Sloni YMCA Znojmo   20:19

České Budějovice KCC Sokol - Modří Sloni YMCA Znojmo   14:12

Tabulka po 6. kole:

1. Brno 21 bodů

2. České Budějovice 14

3. Prostějov 8

4. Znojmo 5

Reklama

Výběr článků

Načítám