Hlavní obsah

Kopřivnické dny techniky umožnily zájemcům sednout si za automobilový volant i do vrtulníku

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zkušebním polygonu TATRA se v sobotu a v neděli 15. a 16. června konaly Kopřivnické dny techniky. Pořadatelé spolu s generálním partnerem TATRA TRUCKS a. s. nabídli návštěvníkům k vidění nákladní auta starší i nejmodernější výroby a další exponáty automobilové techniky.

Foto: Josef Zajíc

Kopřivnické dny techniky. TATRY. 16.6.2013

Článek

Kopřivnické dny techniky se uskutečnily na zkušebním polygonu TATRA. Pořadatelé nabídli ukázky všech možných značek a typů nákladních aut, jeřábů, stavebních strojů, hasičské techniky, zemědělských strojů, traktorů, bagrů a další techniky.

Cílem bylo zábavnou a nenásilnou formou vzbudit zájem o techniku a perspektivní technické obory zejména pro mládež. Aby si především děti mohly do aut sednout, osahat si řízení a podívat se do útrob motorů a dalších zařízení, které za normálních okolností nelze spatřit.

Vedle statických ukázek nabídli v doprovodném programu i adrenalinové zážitky. Na pět minut si mohli zalétat ve vrtulníku (cena 599 Kč) a prohlédnout si okolí z ptačí perspektivy.

Podobného pohledu se mohli trpěliví návštěvníci dočkat výjezdem v kabince, kterou nesl jeřáb do výšky 65 metrů (zdarma). Těm, kteří si vystáli dlouhou frontu, se nabídly krásné rozhledy a pohledy do okolí zkušebního polygonu TATRA. Byly viditelné obě rozhledny, jedna na kopci Bílá hora (557 m. n. m.) u Kopřivnice a druhá zastrčenější na kopci (452 m. n. m.) nad zříceninou hradu Šostýn.

Snad nejnavštívenější byly ukázky rádiem řízených modelů. To byl zážitek pro děti. Na rozzářených očích bylo patrné, že i pro tatínky. Větší děti si mohly za úplatu zařádit na čtyřkolkách a malých motocyklech. Odvážným byly nabídnuty předváděcí jízdy v nákladním autě Tatra za poměrně velké rychlosti po rozličném povrchu a projížděním se po náročném kamenitém terénu.

Nezapomínalo se na doprovodný kulturní program. V neděli 16. června od 14.00 hodin na pódiu vystoupila taneční skupina Dream a Modance, studio orientálního tance Farridah, finalistka KoprStar Adéla Demlová a další. Kulturní program byl zakončen v 17 hodin vystoupením Rudy z Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám