Hlavní obsah

Kopřivnická cimbálová muzika Pramínky koncertovala ve francouzském městě Trappes

Novinky, Vladan Jílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dne 14. listopadu odcestovala oficiální delegace města Kopřivnice na návštěvu svého družebního francouzského města Trappes. Důvodem byly oslavy 50. výročí založení tamní družební komise, která s Kopřivnicí udržuje dlouholetou spolupráci. Součástí návštěvy bylo i vystoupení cimbálové muziky Pramínky.

Foto: Vladan Jílek

Cimbálová muzika Pramínky ve francouzském Trappes

Článek

Francouzské město Trappes, ležící v regionu Ile de France v okrese Yvelines, je jedním z pěti zahraničních partnerských měst města Kopřivnice. Spolupráce s ním se úspěšně rozvíjí již téměř pětačtyřicet let a zaměřuje se především na výměny v oblasti kultury a umění, sportu a předávání zkušeností v rámci odborných stáží či různých pracovních setkání.

Francouzská strana připravila pro kopřivničany bohatý program, počínaje celodenní prohlídkou Paříže a jejich historických památek, přes návštěvu zámku ve Versailles, až po návštěvu tamní hudební školy, kulturního centra a dalších zajímavostí.

Samotné oslavy zahájila kopřivnická cimbálová muzika Pramínky pásmem lašských a valašských lidových písní. Taktéž závěr bohatého kulturního programu, v němž se představily francouzská hudební, pěvecká i taneční tělesa, patřil cimbálové muzice Pramínky. Ta svým temperamentním vystoupením strhla francouzské publikum a vzbudila v jeho řadách velký zájem o moravskou lidovou hudební kulturu.

Reklama

Výběr článků

Načítám