Hlavní obsah

Koncerty na Zámku ve Valči spolu s prázdninami neskončily

Novinky, Gabriela Mácová

V průběhu léta jste mohli v rámci Mezinárodního festivalu Petra Dvorského zažít jedinečnou atmosféru zámeckého prostředí ve spojení s hudebním doprovodem. Tím však kulturní program tohoto roku zdaleka neskončil.

Foto: Archiv Hotelu Zámek Valeč

Fotografie zámeckého areálu

Článek

Ve středu 5. srpna proběhl v historickém sále budovy zámku koncert nazvaný Večer ruských písní. Sopranistka Tatiana Teslia představila publiku známé i neznámé skladby Glinky, Čajkovského, Rimského-Korsakova nebo Rachmaninova za klavírního doprovodu Michala Bárty.

V polovině srpna se na nádvoří zámku představil téměř vyprodanému hledišti Dan Bárta & Illustratosphere se svým originálním vystoupením. Kdo má jeho hudební styl v oblibě, koncert i překrásný letní večer si užil naplno do posledního tónu.

Benefiční koncert klavíristky Lany Genc

Hotel Zámek Valeč srdečně zve na další hudební představení. Klavírní benefiční koncert klavíristky Lany Genc se uskuteční 26. září ve velkém sále, kde zazní skladby skladatelů Fryderyka Chopina, Sergeje Rachmaninova, Ludwiga van Beethovena. Součástí večera je také drobné pohoštění. Vstupné dobrovolné.

Výtěžek poputuje na podporu Nadačního fondu Helping Hands Medical Project Jadan India. Hlavním poselstvím nadačního fondu podle slov jeho zakladatelky MUDr. Věry Špatenkové, PhD. je zlepšení kvality a dostupnosti zdravotní péče v Indii. Zmíněný úkol je v této oblasti naší zeměkoule náročné zabezpečit jak z odborného, tak i z hlediska finančního, administrativního, ale i technického.

Lana Genc:

Chorvatská klavíristka Lara Genc v roce 2001 úspěšně vystudovala Akademii múzických umění v Záhřebu, kromě toho studovala také vysokou školu múzických umění a choreografie ve Vídni a od roku 2007 také Akademii Santa Ceciala v Bergamu (Itálie). Vystupuje nejen v evropských státech, ale dokonce i v Chile. Za své album vydané v roce 1999 dokonce ve své rodné zemi obdržela hudební cenu „Porin“.

Reklama

Výběr článků

Načítám