Hlavní obsah

Koncert tria VOKOBERE zažije zámek Štiřín

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na zámku Štiřín se uskuteční koncert tria VOKOBERE, jak si ve zkratce říkají Jiří Vondráček, Petr Kocman a Tomáš Berka. Vystoupení navazuje na sérii koncertů se zajímavými hosty, kterými v minulých letech byli například M. Kubišová, L. Vondráčková nebo Z. Michnová. Tentokrát vystoupí Šárka Rezková.

Foto: archív Jiřího Vondráčka

pozvanka

Článek

VOKOBERE vystupují jako skupina, ale na hudební scéně působí muzikanti také jednotlivě se svými vlastními projekty. Láska k akustické hudbě a ke sborům je svedla dohromady na několika pódiích a tak se rozhodli, že nezůstane jen u nahodilého hraní, ale že připraví celovečerní program pro kluby, divadla, i festivalová pódia.

Trio na svých koncertech představuje melodické písničky v aranžmá zajímavých trojhlasů a akustických kytar. Vedle své vlastní tvorby, která tvoří podstatnou část repertoáru, seznamují diváky i se svým pojetím Beatles, Eagles, Marsyas, nebo Johna Denvera. Ve Štiříně navíc zazní také písničky z posledního alba hostující country zpěvačky Šárky Rezkové, včetně jejího hitu Borůvková.

Žánrově se jedná o hudební styl čerpající z folku, blues, country a kytarového popu. Tři výrazné hudební osobnosti, tři rozdílné přístupy k tvorbě, tři mužské hlasy, které do sebe pasují a k tomu melodické písničky. To tvoří základ pro příjemný a veselý koncert a pohodovou muziku.

V pátek 28. března v 19:30 hodin v zámeckých prostorách Štiřína zazní například Růže z Jericha, Máš chuť majoránky, Leaving on the Jetplane, Blues na večer, Týden, Svatební, Nowerman, Home, Seven Bridges Road, Borůvková, Nos mě na rukou a mnoho dalších.

Související témata:

Výběr článků

Načítám