Hlavní obsah

Koncert s baletem a hudební večer plný soutěží pobavily diváky ve Šluknově

Novinky, Eduard Žďánský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert s baletním vystoupením viděli ve středu 25. září návštěvníci Domu kultury ve Šluknově. O dva dny později se uskutečnila Oldies párty s teplickou skupinou Mane.

Foto: Alex Žďánských

Trojice umělců.

Článek

Návštěvníci se mohli pokochat přibližně s hodinu a půl dlouhým představením, v jehož průběhu vystoupili Giancarlo Ruggieri, Václav Krahulík a Soňa Ruggieri.

Giancarlo Ruggieri studoval na Státní konzervatoři v Pescaře. Po čase se přestěhoval do Francie, kde vystupoval v Operním divadle v Montpelier a začal vystupovat i sólově v mnoha městech, jako je například Paříž nebo Štrasburk. Stal se mimo jiné i finalistou Mezinárodní pěvecké soutěže v Itálii a ve Francii v ní dokonce i zvítězil.

Jeho manželka, Soňa Ruggieri je bývalou členkou baletního souboru. Odstěhovala se do Itálie, kde tančila v souborech a baletu vyučovala.

Oba umělce doprovázel na klavír známý klavírista, skladatel a pedagog Václav Krahulík, který několikrát získal ocenění jako korepetitor.

Vystoupení bylo velmi rozmanité, neboť probíhalo hned v několika jazycích. Konkrétně se jednalo o italštinu, češtinu, angličtinu, němčinu a francouzštinu.  Zazněla i známá písneň Over the raibow. Trojice umělců byla oceněna potleskem ve stoje od osmdesátičlenného publika.

Na páteční párty hrála teplická skupina Mane. Celý večer nebyl ovšem ale jen o hudbě. Během tří přestávek přišla řada i na zábavné soutěže. Jednou z nich byl například závod pětičlenných mužských a ženských družstev obutých v holinkách. Oba týmy musely zvládnout štafetový slalom - a k všeobecnému překvapení zvítězily ženy.

Další Oldies párty se ve Šluknově uskuteční na jaře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám