Hlavní obsah

Kohútka v Javorníkách modernizuje zázemí a rozšiřuje nabídku služeb

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návštěvníci oblíbeného horského střediska Kohútka, které leží ve výšce 913 m n. m. na hřebeni Javorníků, si mohou užít dvě novinky – celoplošné pokrytí areálu internetovým signálem a nové multifunkční hřiště.

Foto: Zdeněk Urbanovský

Lyžování na Kohútce s výhledem na Beskydy

Článek

Areál Kohútka je v zimě vyhledáván především lyžaři, pro které nabízí lyžování na 6,6 km pečlivě upravovaných sjezdových tratí s různou úrovní náročnosti. Hlavní sjezdovky (černou „Velkou“ a modrou „Babskou“) obsluhuje moderní čtyřsedačková lanovka o délce 730 metrů. Celkem je v areálu k dispozici 7 vleků s přepravní kapacitou 6500 osob za hodinu.

Pro běžkaře je strojově upravována hřebenovka Javorníků, stopa v délce 18 km je vedena do lokality Kasárna. Trasa s velmi příjemným profilem poskytuje jednu z nejkrásnějších scenérií s výhledem jak na Moravskoslezské Beskydy, tak na slovenské hory (Malá Fatra, Roháče, Strážovské vrchy).

Od letošní zimy bude možné využívat multifunkční sportoviště, které s přispěním Regionu Bílé Karpaty vybudovalo Občanské sdružení SPORT CENTRUM KOHÚTKA. V zimě bude plocha za příznivého počasí sloužit jako kluziště a v létě ji bude možno využít jako tenisové hřiště, hřiště pro volejbal, nohejbal, malou kopanou, házenou aj.

Další novinkou, kterou uvítají zejména majitelé chytrých telefonů a tabletů, je pokrytí celého areálu-bezplatným internetovým připojení pomocí wi-fi pointů. Servis areálu doplňuje I. slovensko-české infocentrum Kohútka, které nabízí nejen informační služby, ale také připravuje zajímavé výstavy.

Kohútka, která leží prakticky na česko-slovenské hranici, je dostupná autem po horské silnici jak z Nového Hrozenkova (údolí Vranča), tak po rekonstruované cestě ze Slovenska (Lazy pod Makytou). Pro lyžaře je v provozu skibus. A pro mlsné jazýčky zde vaří, mimo jiné, skvělé borůvkové knedlíky.

Reklama

Výběr článků

Načítám