Hlavní obsah

Kohoutovice obstály na hokejových stolech i organizačně

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O titul nejlepšího žákovského družstva bojovali malí billiard-hockeyisté ve finále šestnáctého ročníku Ligy škol. Závěrečný turnaj sice proběhl v Brně již několikrát, pro CVČ Legato Kohoutovice to byla nicméně pořadatelská premiéra.

Foto: BHC Most

billiard-hockey šprtec – finále Žákovské Tour v Brně

Článek

Kohoutovický tým, který předloni v Mostě získal stříbro a loni v Meziboří slavil titul, měl nejvyšší ambice i v domácím prostředí a do předposledního kola je také suverénně potvrzoval.

V závěrečném zápase ale nečekaně klopýtl v městském derby s Orlem Bohunice a rozuzlení turnaje už neměl ve své režii. Pečecká ZŠ ovšem svou nenadálou šanci na titul propásla, když v posledním kole rovněž prohrála, se ZŠ Švermova Žďár nad Sázavou.

Kohoutovice v sestavě Tomáš Chaloupka, Tomáš Králíček, Patrik Tirpák, Ondřej Němec, Vojtěch Brauner se tak přece jen mohly radovat z vítězství a obhajoby titulu. Druhé místo patří ZŠ Pečky, třetí příčku vybojovala 4. ZŠ Most.

Zatímco Kohoutovice v posledních třech sezónách sbírají jedno ocenění za druhým - vedle medailí v Lize škol i loňský triumf v mezinárodním Schools Challenger - pro ZŠ Pečky a 4. ZŠ Most se jedná vůbec o první umístění na stupních vítězů.

Podobně dramatické jako finále Ligy škol bylo i zakončení sedmnáctého ročníku Žákovské Tour. Vítězem turnaje TOP16, který proběhl v rámci programu finále Ligy škol, se stal kořistí žďárského Martina Bednáře, těstě následovaného mosteckým Vojtěchem Jandečkou a kohoutovickým Tomášem Chaloupkou.

Stejně jak kohoutovické družstvo obstálo výsledkově, tak i pořadatelský tým CVČ Legato Kohotouvice zvládl program finále na výbornou.

Finále Schools Challenger, v němž obvykle startují první dva celky české Ligy škol, se letos uskuteční v ruském Petrohradě a to již v květnu. Organizace cesty je tedy náročnější a nákladnější než v jiných letech a z těchto důvodů se v probíhající sezóně o českém zástupci v mezinárodní soutěži rozhodovalo již dříve. Reprezentovat bude družstvo složené z žáků mosteckých škol pod hlavičkou „BHC Most U15“.

Ročník 2015/2016 Ligy škol odstartuje po letních prázdninách a zvány k účasti jsou všechny týmy ze škol a dětských organizací. Propozice budou včas zveřejněny na webu Sdružení mládeže pro stolní hokej a stolní kopanou. O body do Žákovské Tour jednotlivců 2015 se hraje na turnajích po celé ČR. Aktuální nabídku akcí najdete na webu Unie hráčů stolního hokeje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám