Hlavní obsah

Kočárky všude, kam jen oko dohlédne. V Brně začal veletrh ProDítě

Novinky, David Zouhar

Stovky značek, které vyrábějí dětské zboží, prezentují své novinky i osvědčené kousky na brněnském výstavišti. Ve čtvrtek tam totiž začal veletrh ProDítě, který letos hlásí rekordní zájem vystavovatelů.

Foto: David Zouhar

Veletrh ProDítě nabízí široký sortiment kočárků a dalšího dětského zboží.

Článek

Návštěvníky v pavilonech čekají i zajímavé technologické vychytávky. „Máme tady například kočárek, který sám zabrzdí, když pustíte rukojeť. Na své si přijdou i příznivci ekologie, protože je mezi vystavovateli i firma, která dělá kočárky z recyklovaných PET lahví,“ řekla mluvčí veletrhu Markéta Kamenická.

Zkrátka nezůstanou ani příznivci designu. „Značka Cybex si připravila kolekci, která je inspirovaná legendárními vozy Ferrari,“ informovala mluvčí. Propojení mezi kočárky a automobily má i další značka, která na svém novém modelu spolupracovala s konstruktéry automobilky Mercedes-Benz.

V hlavní roli: české výrobky

V pavilonech G1 a G2 osloví návštěvníky také velká nabídka českých výrobků. „Zájemci si nakoupí kvalitní fusaky, povlečení, batohy či ručně vyráběné oblečení s hravým a nápaditým designem,“ vyjmenovala Kamenická.

Mezi sortimentem prodejců nechybí ani autosedačky, látkové pleny či hračky, které rozvíjejí dětskou motoriku i fantazii.

Batolata čeká závod o pleny

Zatímco rodiče budou nakupovat, malí návštěvníci se mohou zabavit v dětském koutku nebo relaxační zóně. „Připravili jsme také program na pódiu, kde zájemce čeká množství soutěží, zábavná výuka jazyků nebo závod batolat, ve kterém mohou vyhrát pleny,“ sdělila mluvčí.

Doprovodné akce osloví také maminky. „Nachystali jsme cyklus přednášek a poradenství pro těhotné a čerstvé maminky. Ženy také zjistí, jak pečovat o dutinu ústní před porodem i po něm,“ uvedla Kamenická.

Veletrh ProDítě je otevřený od čtvrtka do neděle od devíti do osmnácti hodin, poslední den zavírá o dvě hodiny dříve. Nejvýhodnější vstupenka stojí 140 korun a zájemci ji koupí na webu akce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám