Hlavní obsah

Klubovnu ve Vranovicích někdo vykradl, skautům vznikla škoda za 15 tisíc korun

Novinky, Michal Rapco

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když v úterý 14. ledna přišli vranovičtí skauti do své klubovny, nestačili se divit. Vyrvaná a odhozená okenice, rozbité sklo - jasné příznaky řádění nezvaného hosta.

Foto: Radek Šťastný

Za vstup do objektu si pachatel vybral jedno z oken

Článek

Že nešlo jen o projev vandalismu, bylo skautům jasné po prohlídce vnitřku budovy. „Přišli jsme o nový vysavač včetně příslušenství, dále také o tři stany a jeden skládací luk. Škoda je asi třináct až patnáct tisíc,” jmenoval ztráty vůdce skautského střediska Vranovice Jan Korčák. 

O této události bylo bez prodlení informováno i vedení obce, do jehož majetku klubovna patří. „Nedaleko skautské klubovny máme sice jednu fotopast, ta ale nezabírá přímo přístupovou cestu k budově, je namířena jinam. Objekt byl pojištěn,” řekl k loupeži starosta obce Vranovice Jan Helikar. Na její vybavení se ovšem pojištění nevztahuje.

Případ okomentoval i mluvčí krajského ředitelství Policie ČR Jihomoravského kraje Bohumil Malášek: „Vloupání do objektů v této lokalitě nejsou častá. Ovšem logicky jsou takováto málo frekventovaná místa častějším terčem útoku pachatelů. Podle zatím známých informací nezapadá vloupání do žádné série podobných skutků. Na případu stále pracují kolegové z obvodního oddělení v Pohořelicích. Další informace nemohu z taktických důvodů poskytnout.”

Klubovna vranovického skautského oddílu Jaguáři se nachází na východním okraji obce. Je umístěna u rybníku Stříbrňáku a sousedí s tribunou místního fotbalového hřiště. Okolí je mimo skauty navštěvováno převážně rybáři nebo majitely psů při venčení. 

Není to tak dávno, co se ve Vranovicích udál jiný čin. Vandalové v říjnu 2012 několik dní před Památkou zesnulých zdemolovali část místního hřbitova, za což jim byl nyní udělen podmíněný trest. Vedení obce reagovalo rozmístěním fotopastí které od té doby plní svou funkci a k dalším případům poškozování majetku již nedošlo. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám