Hlavní obsah

Klub Chovatelů Pit Bull Terriérů předvedl na akci Malý záchranář plemeno i bull sporty

Novinky, Jana Fornouzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akce Malý záchranář, uskutečněná pod hlavičkou hasičského záchranného sboru, se v Plasích na Plzeňsku konala v úterý 15. května. Na akci byl mimo jiných partnerů, jako např. Městská policie, Policie ČR či Červený kříž, rovněž pozván i Klub Chovatelů Pit Bull Terriérů.

Foto: Jana Fornouzová

Děti si hladí psa Genetic’s Made Of Chilli

Článek

Na jaře již tradičně probíhá soutěž Malý záchranář určená pro žáky základních škol Plzeňského kraje. Jednotlivá kola soutěže jsou soustředěna do několika měst, jmenujme například Rokycany, Domažlice, Plzeň nebo Plasy. Na akci v posledně jmenovaném městě byl pozván i Klub Chovatelů Pit Bull Terriérů (KCHPBT) a byl požádán o předvedení plemene a ukázku bull sportů.

Nabídku jsme velmi rádi přijali a akce se nakonec zúčastnilo téměř celé vedení klubu – Miroslav Bursa, Jana Fornouzová, Lenka Svobodová a Barbora Šulcová.

Soutěž začínala v 9 hodin a děti po skupinkách přecházely mezi jednotlivými stanovišti, kde se snažily splnit různé praktické i vědomostní úkoly. Okolo poledne pak bylo na programu několik ukázek. Jako první se představila Městská policie, kdy dva policisté dětem ukázali příklady sebeobrany proti útočníkovi. Následovala ukázka hasičské práce, kterou si připravil sbor nejmladších hasičských nadšenců jménem Plamínek. Poté již přišel na řadu KCHPBT.

Mikrofonu a slova se ujala Lenka Svobodová a stručně představila plemeno Americký pitbulteriér. Poté jsme již přešli na ukázku bull sportů. Zvoleny byly dva sporty, které jsou nejrozšířenějšími – high jump (tedy výskok na peška) a wall climbing (výskok na peška za pomoci opory).

Během vysvětlování divákům předvedli svůj um psi Perrada’s Just A Gigolo a Genetic’s Made Of Chilli. Krátké přestávky mezi ukázkami obou sportů bylo využito k bližšímu seznámení dětí i přítomných dospělých se psem Perrada’s Nait. Bylo předvedeno, jak ke psům přistupovat a jak se jich dotýkat a všichni přítomní nadšeně využili možnost s Naitem se pomazlit. Zmíněno bylo i jak postupovat při setkání s agresivním psem. Na úplný závěr byly zodpovídány dotazy, kterých bylo dost a dost nejen ze strany dětí, ale i ze strany dospělých. Za každou ukázku sklidili zúčastnění bouřlivý potlesk.

Následující kola soutěže proběhnou ve vybraných městech do konce května, krajské kolo pak v polovině června v Plzni.

Reklama

Výběr článků

Načítám