Hlavní obsah

Kloboucké kino v červnu láká na přehlídku českých filmů

Novinky, Lenka Zvonková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Líbáš jako ďábel, Modrý tygr, Signál či Věra 68 – tyto i další premiéry českých novinek uvede v červnu valašskokloboucké kino Svět. V programu se najdou i promítání vyhrazená zvláště pro malé diváky, z toho jedno představení bude věnované dětem jako odměna za vysvědčení.

Foto: Lenka Zvonková

Kino Svět ve Valašských Kloboukách

Článek

„Červen věnujeme přehlídce českých filmových novinek a bude se rozhodně na co dívat. Program je vynikající, a to i přes skutečnost, že našemu kinu zatím schází digitalizace, takže nemůžeme divákům nabídnout všechny filmové novinky, jak jsou promítány v multikinech,“ popsala situaci Marie Kolajová z Městského informačního centra Valašské Klobouky.

A co je důvodem? „Filmové společnosti přešly na digitální výrobu filmů a pouze u několika málo titulů vznikne současně s digitální podobou i 35 mm kopie. Než se nám ji podaří získat, dochází k posunu projekce a diváci raději odcházejí do zmodernizovaných kin ve větších městech,“ vysvětlila dále. Řešením složité situace by byla jedině změna technologie promítání.

Přehlídka českých filmů ale proběhne i navzdory digitálnímu trendu a začne v sobotu 2. června reprízou úspěšné české komedie režisérky Alice Nellis Perfect days – I ženy mají své dny. „V úterý 5. června potom pokračujeme aktuální novinkou Líbáš jako ďábel z dílny Marie Poledňákové. Jde o volné pokračování romantické komedie Líbáš jako bůh, v němž se hlavní hrdinové pokoušejí začít spolu nový život. Ovšem, jak se ukáže, minulá manželství nejde jen tak utnout, a tak se můžeme těšit na řadu komických momentů,“ pozvala Marie Kolajová. Oba snímky začínají v 19.30 hodin.

První z dětských představení je připraveno na úterý 12. června od 17.30 a půjde o premiéru rodinného filmu Modrý tygr. V týž den čeká diváky ještě jedno promítání a ujít by si ho neměli nechat fanoušci českých komedií. Na plátně se totiž odehraje děj z jedné malé české zapomenuté vesničky, do níž přijíždějí dva vykutálení přátelé hledat nejvhodnější místo pro instalaci mobilního vysílače. Snímek Signál začíná v 19.30.

V pondělí 18. června jsou do kina zvány opět děti, a to na komedii Alvin a Chipmunkové 3. Hlavní hrdinové vyrážejí na luxusní výletní loď, kterou svým dováděním obrátí na ruby. Ztřeštěná plavba odstartuje v 18 hodin. Od 19.30 pak bude na pořadu dokument režisérky Olgy Sommerové Věra 68, jenž zachycuje osud nejúspěšnější československé sportovkyně všech dob, gymnastky Věry Čáslavské.

V úterý 19. června se diváci pobaví u premiéry americké komedie Prci, prci, prcičky: Školní sraz. Sobota 23. června pak bude vyhrazena pro Železnou lady, životopisné drama o Margaret Thatcherové, kterou ztvárnila oscarová Meryl Streep. A 26. června by si měli čas pro návštěvu kina vyhradit příznivci televizního seriálu Okresní přebor. Hrát se totiž bude jeho filmová podoba, Poslední zápas Pepíka Hnátka.

„V sobotu 30. června uvedeme animovanou komedii Lorax. Představení je určeno celým rodinám a především dětem jako odměna za vysvědčení. Večerní promítání pak bude věnováno dokumentu Tomorrow will better, který pojednává o českém jezdci Liboru Podmolovi a jeho boji o titul mistra světa ve freestyle motokrosu,“ pozvala Kolajová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám