Hlavní obsah

Klatovy si připomenou Dny evropského dědictví

Novinky, Hana Jakubčíková Sádlíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 13. až 14. září si město Klatovy připomene Dny evropského dědictví. Ty každoročně v září otevírají veřejnosti brány nejzajímavějších kulturních památek, budov, objektů a probíhá bohatý kulturní a doprovodný program. Přijďte se bavit, soutěžit a poznávat historii našeho města.

Foto: ilustrační foto z archivu Města Klatovy

Klatovy si připomenou Dny evropského dědictví

Článek

V pátek 13. září od 18 hodin vystoupí na klatovském náměstí první dáma české country music zpěvačka Věra Martinová se svou kapelou.

V sobotu 14. září kulturní program odstartuje v 10 hodin, kdy na náměstí vystoupí klatovský folklorní soubor Šumava a Šumavánek. Od 11.15 hodin se můžete těšit na Šermdivadlo Clatonia s představením Mlynářova tlama. Ve 12 hodin začne vystoupení hudební skupiny F. R. C. Ve 13.30 hodin vystoupí orchestr Kufr-Band ze ZUŠ Klatovy a od 14.45 hodin literárně-dramatický kroužek ZUŠ Klatovy sehraje představení Za tajemstvím klatovských ulic. 

Od 15.30 hodin vystoupí v sále klatovské radnice Halina Pawlowská. Hlavním bodem programu bude na klatovském náměstí od 18 hodin koncert Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers.

Součástí Dnů evropského dědictví bude i soutěž „O nejlepší koláčky a koláče." Organizátoři soutěže prosí všechny ochotné pekařky a pekaře o donesení svých dobrot v sobotu 14. září v době od 9.30 do 10.00 hodin na náměstí do stánku označeného soutěž „O nejlepší koláčky a koláče." Na soutěžící čeká odměna. Vyhodnocení soutěže proběhne ve 12.30 hodin na klatovském náměstí.

Doprovodný program nabídne po oba dva dny zvýhodněné vstupné - Černá věž, Katakomby, Vlastivědné muzeum Dr. Hostaše, Barokní lékárna, dále nabídne módní přehlídku, tvořivé dílny pro děti, i dobovou střelnici a trh.

Dny evropského dědictví Europeans Heritage Days (EHD) se v Evropě konají pod záštitou Rady Evropy. Jsou významným celoevropským kulturně poznávacím a společenským podnětem k zamyšlení nad naším vztahem ke kulturnímu dědictví. V letošním roce se v České republice uskuteční již 29. ročník EHD.

Reklama

Výběr článků

Načítám