Hlavní obsah

Kladno ušetřilo díky mírné zimě v porovnání s loňskem osm milionů korun

Novinky, Redakce Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na údržbu komunikací a chodníků během letošní mírné zimy muselo město Kladno vynaložit podstatně méně financí než v loňském roce. Ušetřilo především na materiálu a nižších nákladech na pohotovosti a výjezdy. Díky mírnému počasí naopak probíhalo intenzivnější čištění silnic a chodníků.

Foto: zdroj AVE

Ilustrační foto

Článek

Zimní údržba místních komunikací trvala od 1. listopadu 2019 do 31. března 2020. Jejím úkolem je zmírňování závad ve sjízdnosti a schůdnosti pozemních komunikacích, vzniklých zimními povětrnostními vlivy a jejich důsledky.

Kompletní zimní údržbu zajišťovala na základě smlouvy společnost AVE Kladno s.r.o. Průběh zimy v listopadu 2019 až březnu 2020 na území města byl takového rázu, že zimní údržba fakticky představovala držení v pohotovosti minimálního počtu kapacit, kontrolní jízdy a lokální zásahy. Kontrolovaly se samozřejmě křižovatky a problematická stoupání. Klimatické podmínky umožňovaly čištění komunikací a veřejných prostor prakticky po celou zimní sezónu.

„Celkové náklady na údržbu během letošní zimy činily přes 14,5 milionu korun, což je zhruba o osm milionů méně než v loňském roce. Ušetřené peníze nám alespoň pomohou pokrýt nečekané výdaje, které město nyní má v souvislosti s opatřeními a organizovanou pomocí v době koronavirové pandemie,“ konstatoval primátor Dan Jiránek.

Před zimním obdobím bylo na místní komunikace ve skladech připraveno 1653 tun posypové soli a 133 tun inertního materiálu. Spotřebováno bylo během celého zimního období 193 tun posypové soli a 21 tun inertního materiálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám