Hlavní obsah

Keltský svátek oslaví v působivém prostředí středověkého sklepení

Novinky, Vojtěch Kmošek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslava keltského svátku Samhain v jedinečném prostředí středověkého sklepení v Sebranicích u Litomyšle se odehraje v sobotu 8. listopadu.

Foto: Vojtěch Kmošek

Oslava keltského svátku Samhain.

Článek

Letošní Samhain napíše své již 11. pokračování. Hlavní částí programu bude koncert hudební skupiny Meron a taneční vystoupení irského stepu, které předvedou tanečnice ze souboru irských tanců Oileán z Valašského Meziříčí. O přestávce budou mít návštěvníci možnost ochutnat dýňové speciality.

Jako další část programu si pořadatelé pro návštěvníky připravili recitace básní Jana Skácela. Vzhledem k nedávnému úmrtí Daniela a Jiřího Reynkových se rozhodli zařadit i několik básní jejich otce slavného grafika, pasáčka koz a básníka Bohuslava Reynka. 

Meron je mladá folková skupina pocházející z Kunštátu. Skupina funguje od roku 2012. 

Vstupné dobrovolné, začátek akce v 18 hodin.

Oslava se uskuteční v prostorech bývalých sklepů pod zájezdním hostincem v Sebranicích u Litomyšle. Jde o tajemné prostředí kamenných sklepů s mnoha zákoutími a zvláštními místy. V těchto prostorách se konají několikrát do roka kulturní akce jako koncerty, cestopisné přednášky, výstavy, divadelní představení...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám