Hlavní obsah

Když na houby, tak do Přerova

Novinky, Jiří Šafránek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mykologický spolek Přerov pořádá ve dnech 21. a 22. září 2018 již 21. výstavu hub, která se uskuteční v prostorách Klubu Teplo na Horním náměstí v Přerově. V pátek 21. září mají předškolní a školní třídy vstup zdarma.

Foto: Mykologický spolek Přerov

Výstava hub v Přerově

Článek

Součástí výstavy bude i několik přednášek. V pátek od 16.00 hodin proběhne přednáška známého mykologa Jiřího Polčáka z Muzea Komenského v Přerově nazvaná Jedovaté houby. V sobotu další dvě přednášky Jiřího Polčáka, od 10.00 hodin na téma Chráněné houby, od 14.00 hodin pak na téma Léčivé houby.

Jiří Polčák je velmi zkušený mykolog, který nalezl v České republice několik druhů hub jako první. Před několika lety objevil u Tovačova suchohřib, který ještě neměl ani české jméno. V Přerově pak čirůvku osténkatou, která je vzácná i v jižní Evropě a v ČR ji do té doby nikdo nenašel. Její plodnice jsou uloženy v Národním muzeu v Praze.

Před lety objevil v Hostýnských vrších houbu, kterou museli vědci teprve pojmenovat, protože šlo o zcela nový světový druh. Dostala jméno slzečník papouščí.

Po celou dobu výstavy bude veřejnosti k dispozici i mykologická poradna, ve které si lidé mohou nechat určit donesené houby. Výstava bude přístupná v pátek od 9.00 do 19.00 hodin, v sobotu od 9.00 do 17.00 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám