Hlavní obsah

Kdyňský Pohádkový les přilákal přes 200 návštěvníků, neodradil je ani vytrvalý déšť

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pozadí katastrofických zpráv o okolních záplavách se přes hustý déšť uskutečnil první květnovou sobotu Pohádkový les ve Kdyni na Domažlicku. Tradiční akce pro děti přilákala více než 200 účastníků, kteří místo klidné procházky zažili spíše velké dobrodružství.

Foto: Pavla Tochorová

Vodník a jeho víla byli jako jediní ve svém živlu

Článek

Provazce vody se vytrvale snášely na zmáčenou zem. Tu a tam se z mlhy vynořilo několik mátožných postav urputně si razících cestu blátivým pralesem…

Úvod se více než pohádce podobá spíše dobrodružnému filmu z amazonského pralesa, ale letošnímu ročníku Pohádkového lesa se podařilo spojit oba žánry v jeden. Vytrvalý déšť změnil první polovinu trasy ve vodní tok, který snad jen u vodníka a jeho víly nepůsobil nepatřičně.

Nicméně díky stoprocentnímu nasazení organizátorů z PS Safír Kdyně se podařilo udržet ráz této akce a připravit pro děti patnáct pohádkových zastávek. Obdivuhodných více než 200 účastníků mohlo kromě již zmíněného vodníka potkat v lese makovou panenku s motýlem Emanuelem, šmouly, Macha a Šebestovou, čerty nebo králíky z klobouku. Děti zašívaly vlkovi břicho s Červenou Karkulkou a hajným, loupily perníčky pro Jeníčka a Mařenku, lovily kance a jinou škodnou s Asterixem a Obelixem a hledaly kouzelný lektvar se Shrekem a Fionou.

Úkolů bylo po cestě ještě mnohem více a přidáme-li k nim ještě průchod rozbahněnou stezkou, byla odměna, buřt a limonáda v cíli na hradě Rýzmberku vskutku zasloužená.

Všem otrlým návštěvníkům i statečným organizátorům patří velký dík a do příštího ročníku jim popřejme alespoň trochu pohádkovější počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám