Hlavní obsah

Kdyní prošel průvod strašidel

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Halloweenský průvod strašidel letos vyrazil do ulic v neděli 3. listopadu. V šest hodin večer se na kdyňském náměstí sešlo více než 250 dětí převlečených za upíry, kostlivce a jiná strašidelná stvoření. Každý dostal svítící náramek a mohl směle následovat bílého ducha, který se nesl v čele průvodu.

Foto: Pavla Tochorová

Halloweenský průvod PS Safír Kdyně

Článek

Kostýmy měly nejen děti, ale dokonce i většina rodičů, takže celý průvod působil opravdu hrůzostrašně a jistě některé kolemjdoucí vylekal. Velmi originální byl například nafukovací oblek asi dvoumetrového tyranosaura, který bavil celé okolí.

Po krátké procházce městem všichni dorazili do potemnělého parku, kde bylo připravené žonglérské vystoupení souboru Veletoč. Ten předvedl parádní ohňovou a audiovizuální show, která se zejména dětem tak líbila, že neváhaly tleskat do rytmu a hlasitě fandit.

Jakmile skončilo představení, dostaly děti barevné kartičky a jejich úkolem bylo vyhledat celkem 8 stanovišť a získat od místních strašidel jejich symbol. A nebyla to strašidla jen tak ledajaká - v tmavých koutech se schovávali černokněžníci, smrtky, kostlivci, zombie, čarodějnice, padlí andělé a dokonce i strašidelní klauni. Děti ale brzy poznaly, že obludy nejsou opravdové a skoro vůbec se jich nebály.

Všichni malí nebojsové si pak vyplněné kartičky vyměnili za lízátko, svítící hopík a figurku hmyzu. Akce se uskutečnila za podpory Plzeňského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám