Hlavní obsah

Kdo se proměnil v popovou divu sršící energií Tinu Turner?

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milan Peroutka se proměnil v Tinu Turner pro kalendář Proměny 2018. Série dvanácti proměn v novém kalendáři pro rok 2018 vzniká opět na podporu projektů Nadace Archa Chantal a vychází již po deváté.

Foto: archív Nadace Archa

Milan Peroutka

Článek

Co nám řekl o focení a proč se rozhodl pomoci? „Mám Chantal moc rád, je to příjemná dáma. Obdivuji její nadaci. Pro mě to byl návrat k Tině Turner po soutěži Tvoje tvář má známý hlas. S tím, že tentokrát, když jsem se během focení uviděl v náhledu na počítači Petra Kurečky, jsem byl proměnou opravdu nadšen! Na chvíli jsem si myslel, že je tam opravdová Tina. Smekám před celým profi týmem. Mohl jsem pomoci a byl to pro mě zároveň příjemně strávený den.” 

Na dotaz, jestli fotografování přece jen nemělo alespoň malou vadu na kráse, s úsměvem Milan Peroutka podotknul: „Trochu jsem si zavařil, neboť jsem se znovu musel celý oholit. Ale co bych neudělal pro dobrou věc?”

Kalendář pomáhá s realizací projektů Nadace Archa Chantal. Každoročně na její konto putují všechny prostředky získané prodejem kalendářů, který se neustále zvyšuje.

„Začínali jsme s dvěma tisíci kalendáři a náklad se stále zvyšuje. O kalendář je stále větší zájem, kupují ho dnes i firmy pro své zaměstnance,“ popisuje úspěch kalendáře ředitelka Nadace Archa Chantal Tereza Valentová a dodává: „Důležitá je pro nás každoročně i dražba originálních fotografií z kalendáře. To je pro projekty Nadace Archa Chantal velká finanční pomoc.“

Dražba se každoročně odehraje v rámci slavnostního křtu kalendáře. Ten letos proběhne v prostorách Asian Temple ve spolupráci s pekařstvím Paul.

Mezi dalšími, kdo se nechali do kalendáře nafotit, jsou například sama Chantal Poulin, Eva Holubová, Lenka Termerová a další známé osobnosti.

Kalendář vyjde v prvním listopadovém týdnu.

Nadace Archa Chantal byla založena 11. června 1993 z iniciativy Chantal Poullain-Polívkové, Francouzky, která u nás žije již řadu let. Život paní Chantal – to je plno barev a lásky, a protože láska patří hlavně dětem, rozhodla se vytvořit nadaci Archa, která je pro ni symbolem pomoci a záchrany. Filozofií Nadace Archa Chantal je humanizace dětských zdravotnických zařízení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám