Hlavní obsah

Kázání ve vinici – vinohradnický jarmark bude letos ve vinařství Sonberk

Novinky, Jitka Sobotková

Druhý ročník odborné akce Kázání ve vinici – vinohradnický jarmark se uskuteční 23. května v areálu popického vinařství Sonberk. Prezentovat se zde bude paleta oborových firem napříč vinohradnickým produktovým portfoliem.

Foto: Jitka Sobotková
Článek

„Akci jsme pojali jako malým interaktivní veletrhem. Odborné prezentace patnácti firem s vinohradnickým produktovým portfoliem, budou doplněny o výměnu zkušeností a praktické ukázky přímo ve vinici. Vše bude možné sledovat i na velkoformátové obrazovce,“ říká Martin Chlad za Svaz vinařů ČR, který akci pořádá.

Návštěvníci si budou moci vyzkoušet také osobní a užitkové vozy, otestovat traktory, vinohradnickou techniku a stroje pro agronomické operace, mimo jiné rozmetadla, kultivátory, podmítače, mulčovače. K vidění budou i postřikovací a sběrací stroje, představena bude i ucelená řada řešení pro výživu půdy, ochranné prostředky, vinohradnický sortiment a mnoho dalšího.

„Využít můžete i přímých konzultací a odborného poradenství například k tématům použití fungicidů a hnojiv, návrhů individualizovaných postřikových plánů, prostředků pro ochranu vinic, ozeleňovací směsi nebo zelená hnojení vinic,“ zve na akci Martin Chlad.

Vítáni jsou vinohradníci a vinařští profesionálové, stejně tak malovinaři či hobby fandové. Vstup i občerstvení je zdarma, avšak pouze pro přihlášené návštěvníky.

Registrovat se můžete na www.akcesvcr.cz do vyčerpání kapacit, tj. 300 osob, nejpozději však do 16. května 2018.

Organizátorem akce je Svaz vinařů ČR a pořádá se za podpory Jihomoravského kraje, vinařství Sonberk a obce Popice.

Akce se bude v areálu vinařství Sonberk v Popicích probíhat od 9 do 16 hodin. 

Reklama

Výběr článků

Načítám