Hlavní obsah

Kaufland na Velikonoce daroval seniorům a mládeži z dětského domova pomlázku sladkostí

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velikonoce jsou jedny z nejvýznamnějších svátků, na jejich jarní atmosféru se těší každý. Letos byly bohužel narušeny pandemií, ale i tak jsme je každý prožíval. Na seniory a děti z dětského domova nezapomněli ani v Kauflandu, kde pro ně připravili balíčky s pamlsky.

Foto: Kaufland

Pamlsky pro děti z domova v Žatci

Článek

Velikonoce byly sladké, i když netradiční

Bohatá pomlázka v podobě čokoládových zajíčků, vajíček, perníčků a dalších typických velikonočních sladkostí putovala do Domova seniorů Elišky Purkyňové a Domova svatého Karla Boromejského v Praze 6 a také do Dětského domova v Žatci.

Radost tak udělala více než šesti stovkám dětí a seniorů z domovů, které Kaufland dlouhodobě podporuje. „Děti i zaměstnanci si spolupráce se společností Kaufland velmi považují. Moc děkujeme za velikonoční nadílku, zlepšila nám náladu, když jsme nemohli chodit koledovat,” ocenila Lenka Woloczszuková, ředitelka žateckého Dětského domova.

Nejen o svátcích

Dárky k Velikonocům však nejsou jedinou pomocí, kterou během jara obchodní řetězec lidem v nouzi poskytne. Z důvodu epidemiologické situace byla zrušena pravidelná Sbírka potravin. Kaufland se výpadek rozhodl nahradit a České federaci potravinových bank z vlastních zdrojů daroval 25 tun trvanlivých potravin, tedy téměř tolik, kolik v posledním, podzimním kole sbírky věnovali jeho zákazníci.

„Potravinové banky podporujeme po celý rok a vedle účasti v celorepublikových sbírkách darujeme průběžně zboží napříč celým sortimentem. Jen za první čtvrtletí letošního roku jsme rozdali téměř 50 tun potravin,“ upřesnila mluvčí řetězce Renata Maierl.

Palety mouky, konzerv, instantních polévek, rýže, těstovin, trvanlivého mléka nebo oleje budou potřebným distribuovány během následujících týdnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám