Hlavní obsah

Karvinští strážníci dostali novou techniku

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S rozvojem techniky se rozvíjí i možnosti jejího využití v praxi policejních hlídek. Karvinští strážníci nebudou mít od těchto dnů problém s přesnou lokalizací jakéhokoliv místa na periferii obce, kde nejsou popsané ulice.

Foto: Pavel Jaňurek

Ilustrační fotografie

Článek

"Lokalizace není až tak velký problém, pokud se nacházíte ve městě. Ulice a číslo popisné nejbližší budovy je dostatečně přesným údajem pro to, aby bylo možno přesně navést potřebnou pomoc. Problém však nastává, pokud k události dojde v terénu, kde adresu nenajdete" uvedl zástupce ředitele Městské policie v Karviné Václav Ožana

Například karvinští strážníci městské policie se pohybují i v neobydlených oblastech, kde byste ulici a číslo domu hledali marně -  v okrajových částech města, na haldách, či výpadovkách z města.

"Nejlépe pak potřebě určení místa vyhoví údaj GPS," dodává Ožana.

Za tímto účelem byly vybaveny potřebnou technikou všechny vozy městské policie v Karviné. Podle souřadnic může dispečink vyslat hlídku na potřebné místo, nebo může hlídka lokalizovat přesné místo události.

Reklama

Výběr článků

Načítám