Hlavní obsah

Karviná má investora pro druhou etapu zóny Nové Pole

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná získala prvního investora pro rozšířenou druhou etapu průmyslové zóny Nové Pole.

Článek

Zastupitelé v úterý 21. června schválili prodej pozemků českému zastoupení korejské firmy GS Caltex. Za více než 16,4 miliónu korun získá firma asi 4 hektary z celkových devíti ve druhé etapě zóny dostavěné před dvěma lety.

"Prvních 45 hektarů zóny jsme zaplnili poměrně rychle - je tam dnes deset stabilních zaměstnavatelů a asi 1500 pracovních míst, především jsou tam zaměstnáni lidé z Karviné a okolí. U druhé etapy nás trochu zabrzdila krize – francouzská firma nakonec ze záměru u nás podnikat couvla. Nyní jsme uzavřeli dohodu s českou pobočkou korejské firmy, která vyrábí plastové komponenty například pro spotřební elektroniku, pračky nebo i automobilový průmysl po celém světě. V Karviné by měla začít stavět v příštím roce a do roku 2015 by měla zaměstnat 80 lidí," informoval primátor Tomáš Hanzel s tím, že pro zbylé plochy by město rádo získalo i menší nebo střední firmy.

Město Karviná spolu se státem investovalo asi 50 miliónů korun do rozšíření své průmyslové zóny Nové Pole. Ke stávajícím 45 hektarům přibylo v roce 2008 dalších devět hektarů.

Zóna Nové Pole v Karviné se začala budovat díky první státní dotaci v roce 1998. Tehdejší předpoklad byl maximálně 45 hektarů zastavěné plochy. 

Dnes v první části zóny podniká 10 firem. Na Novém Poli se dnes vyrábí například výfuky, součástky pro kola, rybářské vybavení, či zdravotnické potřeby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám