Hlavní obsah

Karviná digitalizuje další ze svých kin

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pořadí již druhé karvinské kino se dočkalo digitalizace. Tentokrát jde o komornější kinosál Ex, který se nachází v Městském domě kultury. Vybaven bude v těchto dnech moderní technikou, která od příštího roku poslouží i v letním kině v parku Boženy Němcové.

Foto: Jakub Gajdica
Článek

Kino Ex slouží jako komorní kino, kde jsou promítány zejména reprízy divácky úspěšných titulů, filmy pro děti a také projekce divácky náročnějších snímků. V době rekonstrukce kina Centrum, která se připravuje, budou moci diváci právě zde chodit i na filmové novinky.

„Kinosál vybavíme digitálním projektorem Christie CP2230 a osmikanálovým zvukem. Od příštího roku bude tato technologie v letním období přemístěna do modernizovaného Letního kina, které tak bude moci divákům nabídnout plnohodnotný program v atraktivním prostředí,” uvedl vedoucí karvinských kin Jakub Gajdica s tím, že amfiteátr Letního kina prochází rekonstrukcí, která by měla skončit v září.

Digitalizace kina Centrum byla dobrým krokem

Prvním digitalizovaným kinem v Karviné bylo v roce 2012 kino Centrum. To prošlo nejen digitalizací, ale také modernizací kinosálu a letos ho čeká rekonstrukce zbylého interiéru a úprava okolí.

Původním záměrem města před čtyřmi lety bylo celou budou kina srovnat se zemí. Naštěstí se to neukázalo jako dobré řešení a s kvalitou projekcí i pohodlím v kinosále jsou nyní lidé spokojeni. Kino dokonce trhá i návštěvnické rekordy.

„V roce 2013 navštívilo kino Centrum 37 333 diváků, což je 50procentní nárůst oproti předcházejícímu roku a také nejvíc diváků za posledních 15 let. Naposledy bylo více diváků v kině v roce 1998, kdy ještě nestála žádná multikina a v kinech běžely takové tituly jako Titanic a Armagedon,” uzavřel Gajdica.

Reklama

Výběr článků

Načítám