Hlavní obsah

Kartingová akademie Autoklubu ČR měla na Legendách obrovský úspěch a posouvá se na olympijské Lipno

Novinky, Vendula Brdičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní červnové pražské Legendy v Bohnicích, největší motoristická událost roku, byly zaměřeny na britské vozy, světové kabriolety, největší sbírku vozů Škoda 130 RS a vozy Tatra. Hvězdou letošního ročníku byl bývalý jezdec F1 Scott Speed. Úspěch zaznamenala i Kartingová akademie Autoklubu ČR.

Foto: Autoklub ČR

O Kartingovou akademii Autoklubu ČR byl na Legendách zájem

Článek

O prezentaci motorsportu a nábor dětí na bohnických Legendách se minulý víkend postaral právě Autoklub ČR svými projekty, určenými pro děti ve věku od pěti do deseti let. Letošní první kolo Kartingové akademie proběhlo právě na Legendách a byl o ni nevídaný zájem. V Kartingové akademii se děti seznamují s motokárovým sportem a vstoupí tak lépe do motoristického sportu.

Motokáry lákaly snad všechny rodiny s dětmi a nejen je. Malí závodníčci v helmách a motokárách lahodili oku také kolemjdoucím. Vedení se ujali dva zkušení motokárový jezdci Jan Midrla a Jirka Semerák a pomocnou ruku přiložil také Adam Kout. Pro děti bylo připraveno veškeré vybavení od motokáry, přes helmy, nákrčníky, kombinézy až po správnou motokárovou obuv.

Děti byly nadšené a dokonce se hlásily po skončení kola na kola další. „Potěšil nás obrovský zájem ze strany rodičů a dětí o motokárový sport. Registraci jsme měli plnou hned ráno. Děti byly opravdu šikovné a byl bych moc rád, kdybychom v průběhu letošního ročníku Kartingové akademie našli alespoň dva šikovné malé jezdce a mohli s nimi dále pracovat na jejich třeba budoucí závodní kariéře,“ hodnotí první kolo Jan Midrla, mistr ČR v kartingu.

Další kolo Kartingové akademie proběhne v srpnu během Olympijského parku na Lipně, kde bude jedinou motoristickou disciplínou. „Budeme na Olympijském parku po celou dobu a už teď se moc těšíme. Informace, kdy a kde, se bude akademie konat, pravidelně sdílíme na našem facebookovém profilu Kartingové akademie a tak zájemcům doporučuji sledovat náš profil,” dodává Jan Midrla.

Trialová disciplína byla také velkým lákadlem. Malí jezdci z kategorie žáci zde překonávali po celé dva dny paletové překážky a obecenstvo pro ně bylo hodně motivující do jejich dalších tréninků a závodění. K vidění zde byly elektromotocykly pro disciplínu trial, trialové motocykly a potřebné vybavení.

Nových talentů není nikdy dost a tak se s touto disciplínou můžete setkat na mnoha sportovních a kulturních akcích, kde si děti pod odborným dohledem mohou motocykly vyzkoušet a seznámit se s tímto sportem.

Aktuální informace jsou pro zájemce na webových stránkách www.ceskytrial.cz

Mini racing – skútr klub v AČR spolu s Motoklubem České Budějovice v AČR juniorské třídy silničních závodních motocyklů, konkrétně kategorie Minimoto, se prezentoval v podání mladých jezdců ve věku pět až dvanáct let, kteří se účastnili velkých exhibičních jízd a bylo se na co koukat.

Jezdci reprezentovali Smrž – Academy z Českých Budějovic, kterou finančně podporuje Autoklub ČR. Návštěvníci se dozvěděli informace o tom, jak mohou jejich děti začít se závoděním, prohlédnout si motocykly a pobavit se s mladými závodníky.

Konkrétní informace o akademii, závodech, pravidlech a termínech závodů jsou na stránkách www.minigp.cz , www.moto-junior.cz a zajímavé informace o nejlepších juniorských jezdcích najdete na www.junior-racing.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám