Hlavní obsah

Karolína Grohová a Dušan Kožíšek vyhráli v Ostravě hlavní cenu RWE City Cross Sprint 2014

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málo sněhu a hodně vydařená akce charakterizuje sobotní RWE City Cross Sprint 2014. Akce se uskutečnila od 10 hodin v Dolní oblasti Vítkovice. Závodníci běhali na technické, náročné a dobře upravené trati okolo Multižánrové auly Gong.

Foto: Josef Zajíc

RWE City Corss Sprint 2014. Dolní oblast Vítkovice. 8.3.2014. Vyřazovací boje byly náročné...

Článek

Na skvěle připravených závodech se sešlo za velmi teplého počasí více diváků než loni. Byli zvědaví na české i zahraniční závodníky v kategoriích dorost, ženy a muži. Závodníků se sešlo přes 130, postupně zdolávali perfektně připravenou trať na 550 m. Úsek se jel dvakrát a tak byl závod pro diváky o to atraktivnější.

Biatlon zabral, zájem byl veliký, a to nejen z řad diváků, ale i z řad závodníků. Závodu se mimo jiné zúčastnil Tomáš Kraus, který do Ostravy přijel ze světového poháru ve skikrosu v Arose, kde skončil druhý. Běžel také současný trenér slovenské reprezentace Michal Malák. Biatlonu se zúčastnil i kajakář Vavřinec Hradílek, stříbrný medailista z OH v Londýně, paraglidista Jan Škrabálek, biker Radim Kořínek, atlet Jiří Mužík a další. Exhibice v biatlonu se zúčastnila jediná žena - Zdeňka Vejnarová.

Od 17 hodin probíhaly vyřazovací soutěže hlavního závodu RWE City Cross Sprint 2014, kde postupně podle kategorií se nejlepší dostávali až do finálových skupin, kde již bojovali ti nejlepší z nejlepších.

Ze čtrnácti žen do finále postoupily čtyři a tam se utkaly na technické trati o hlavní cenu závodu. Nejlepšího výsledku dosáhla česká reprezentantka Karolina Grohová, před Petrou Hynčicovou a Barborou Klemensovou, která dojela třetí.

V kategorii mužů byly boje v postupovém pavouku ještě zajímavější. Ve finále to na trati jen jiskřilo. Do cíle dojel vítězně Dušan Kožíšek, který tak obhájil své loňské prvenství. Na druhém místě dojel Jakub Gräf před třetím francouzem Roddy Darragonem.

Po celou dobu trvání závodů fungoval pestrý doprovodný program - jak venku před Multižánrovou aulou Gong, tak uvnitř, kde studenti VŠB - TU Ostrava připravili především pro děti aktivní program.

Na závodní trati proběhla jízda v dobových kostýmech, po ukončení závodu a před vyhlášením vítězů předvedli členové Cirkusu trochu jinak ohňovou show, po vyhlášení vítězů bezvadnou akci ukončil ohňostroj a pro diváky zahrála kapela Portless.

Pořadatelé upozorňují, že pokud to počasí dovolí, bude od neděle 9. března do pátku 14. března od 7 do 20 hodin trať zdarma k dispozici veřejnosti. Ve spolupráci s firmami MADSHUS a SWIX bude na místě po celou dobu otevřena také půjčovna běžek a bot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám