Hlavní obsah

Karlštejnský advent potěší všechny generace

Novinky, Martina Mottlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce klepou na dveře, pojďte si čekání zpříjemnit výletem na Karlštejnský advent.

Foto: Martina Mottlová

Program

Článek

Přichází advent, čekání na vánoce. Café bar Stodola v Karlštejně (Karlštejn 34) a Agentura HA-MArtina připravily program na každý adventní víkend.

Soboty jsou věnované hlavně dětem, bude k dispozici Tvořivá dílnička pro malé i větší, kterou pro děti připravuje Domeček Hořovice. Děti budou vyrábět drobnosti z různých materiálů, malovat na polštářky a tak vyrábět malé dárky pro maminky. O nedělích se představí kapely, které hrají hudbu různých žánrů, tedy každý si vybere.

Advent zahájí František Nedvěd ml. a HOT DOG BAND ("Nedvědovky" a jiné), pak přivítáme Hanu Lounovou a Idefix band (country) a večer trochu přitvrdíme s kapelou U.K.B. Rock Praha.

Druhá neděle se ponese ve jménu Divadla Semafor. Poledne zpříjemní Karolína Gudasová (Divadlo Semafor, držitelka ceny Thálie), následuje Blue Time (bluegrass) a večer opět trochu z Divadla Semafor s Olgou Patkovou (jazz). O přestávkách vystoupí šermířská skupina ARTUS BOHEMIA.

I třetí neděle bude ve stylu country a rocku. Nejdříve ve dvojbloku kapela Tom Tones (country), večer přivítáme Tam Rock (rock). Ve 14 hodin vystoupí dětská šermířská skupina Práčata z Horšovského Týna a předvedou Baroko na Karlštejně.

Poslední neděle bude slavnostní. Všichni účinkující z celého adventu se vzdali honoráře ve prospěch organizace Klubíčko Beroun, které se stará o zdravotně postižené děti i dospělé. Po celou dobu adventu bude moci i vy přispět dětem z Klubíčka nejen na krásné Vánoce.

Předání finančního daru organizaci Klubíčko Beroun se uskuteční 18. prosince ve 14 hodin.

Před tím zahraje kapela Dorys (blues) a advent ukončí Kupa Kladno (od country po rock) a poté berounská kapela Tři v trávě (bluegrass).

Každou adventní sobotu a neděli bude na programu malý Vánoční jarmark (řemesla, vánoční dárky, ručně dělané dekorace).

Také si nenechte ujít malou výstavu Vánoce, kde se kromě inspirace na výzdobu, dozvíte, co je to advent, proč máme vánoční stromek, kde se vzal Mikuláš s čertem a spoustu dalších zajímavostí o vánocích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám