Hlavní obsah

Karlštejn láká na noční exkurze i na jazzový koncert Štěpána Markoviče

Novinky, Vladimír Lachout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 20. července mají návštěvníci jedinečnou možnost prohlédnout si Karlštejn v noci. Management hradu připravil večerní exkurze a nabízí návštěvníkům prohlídky nejznámějšího hradu i mimo běžnou návštěvní dobu. O dva dny později v karlštejnském Podhradí koncertuje jazzový guru Štěpán Markovič.

Foto: Michal Brož

Karlštejn žije i v noci: nabízí noční prohlídky i jazzové koncerty

Článek

Večerní prohlídky jsou plánovány na středu. Na programu jsou organizované exkurze s výkladem průvodce obytné části paláce císaře a krále Karla IV. Podrobné informace a rezervace vstupenek naleznete na stránkách www.hrad-karlstejn.cz.

V pátek (22. 7.) se v karlštejnském Podhradí odehraje další koncert Štěpána Markoviče z cyklu Jazz na Karlštejně.

Štěpán Markovič patří mezi nejuznávanější jazzové hráče. Jako saxofonista má za sebou neuvěřitelně rozsáhlou studiovou tvorbu. Během své hudební kariéry doprovázel při koncertech i takové hvězdy jako Ray Charlese či Lizu Minnelli; natočil desku s prezidentem Billem Clintonem.  

Projekt Jazz na Karlštejně představuje komorní koncertní vystoupení v letních měsících v kouzelné atmosféře těsné blízkosti středověkého hradu Karla IV. V první části vystoupí nadějní studenti Konzervatoře Jaroslava Ježka (19.00), druhá polovina koncertu bude patřit jazzmanu Markovičovi (21.00).

Hrát se ale nepřestane ani poté: akce přejde v jam session, který je u posluchačů jazzu velmi oblíben a představuje hudební exhibice umělců. Vstupenky na celý večer za 200 Kč budou k dostání pouze na místě.

Reklama

Výběr článků

Načítám