Hlavní obsah

Karlovarský kraj vyhlašuje soutěž o příspěvky na inovace

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarský kraj vyhlásil ve středu 30. listopadu veřejnou soutěž o dotace na projekty místních firem v v oblasti výzkumu, vývoje a inovací. Na spolupráci podnikatelských subjektů s vědeckovýzkumnými institucemi vyčlenil 2 milióny korun.

Foto: Alena Lochmannová

Žádosti o poskytnutí dotace bude možné předkládat v termínu od 1. prosince 2016 do 13. ledna 2017.

Článek

Pokračuje tak snaha kraje o zlepšení konkurenceschopnosti firem v nadregionálním měřítku.

„Dotační titul pomáhá firmám zavést do výroby nebo podnikání inovace, na kterých spolupracují vysoké školy nebo výzkumná pracoviště. Letos se soutěž vyhlašuje už pošesté. Kraj i Karlovarská agentura rozvoje podnikání tímto způsobem podporují inovační prvky v praxi a zároveň získávají důležité informace o potřebách podnikatelů v oblasti výzkumu, vývoje a inovací,” upřesnil ředitel Karlovarské agentury rozvoje podnikání Vlastimil Veselý.

Žádosti o poskytnutí dotace bude možné předkládat v termínu od 1. prosince 2016 do 13. ledna 2017. Každý z žadatelů může získat podporu ve výši až 170 tisíc korun.

Hodnocené projekty budou rozděleny do dvou skupin podle zaměření, a sice na projekty orientované na výrobu a na služby. Karlovarský kraj reagoval na potřeby příjemců a učinil vstřícný krok v prodloužení doby realizace projektu, a to přesně o jeden měsíc než tomu bylo doposud. Projekty bude tedy možné realizovat od 1. ledna 2017 do 30. listopadu téhož roku.

Potřebné informace najdou zájemci na internetových stránkách Karlovarského kraje a na webu Karlovarské agentury rozvoje podnikání, která dotační titul administruje. Na její pracovníky se rovněž mohou firmy obracet s žádostmi o odbornou metodickou pomoc.

Reklama

Výběr článků

Načítám