Hlavní obsah

Karlovarský kraj přispěje na sportovní a volnočasové činnosti

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I příští rok podpoří Karlovarský kraj ze svého rozpočtu sportovní a volnočasové aktivity dětí a mládeže. Zájemci o dotaci mohou své žádosti podávat již od 16. srpna. Jen letos kraj schválil více než 300 žádostí.

Foto: Alena Lochmannová

Žádosti o dotaci pro rok 2017 přijímá odbor školství, mládeže a tělovýchovy krajského úřadu v době od 16. srpna do 31. října 2016.

Článek

Převážnou většinu žádostí za rok 2016 tvořily dotace na podporu sportovních aktivit. Kraj přispěl na pravidelnou celoroční činnost sportovních klubů působících v regionu částkou 15,2 miliónu korun. Na pořádání sportovních akcí, mezi něž patřilo například Mistrovství světa na dlouhé ploché dráze či Mistrovství světa v motocrossu, dále vydal 3,8 miliónu korun.

Prostředky ve výši 400 tisíc korun obdrželi také žadatelé o dotaci na volnočasové aktivity dětí a mládeže. Pravidelná celoroční činnost i volnočasové akce získaly shodně po 200 tisících korunách.

Žádosti o dotaci pro rok 2017 přijímá odbor školství, mládeže a tělovýchovy krajského úřadu v době od 16. srpna do 31. října 2016. "Z rozpočtu Karlovarského kraje budou opět podpořeny volnočasové i sportovní aktivity dětí a mládeže, a nově i vrcholový sport," uvedl krajský radní Edmund Janisch.

Karlovarský kraj také získal za účelem podpory sportovní činnosti dětí a mládeže dar od Českého olympijského výboru, který pro letošní rok dosahuje výše 2,6 miliónu korun. K němu ze svého rozpočtu přidá dalších 1,8 miliónu korun. Většinu prostředků rozdělí mezi místní sportovní kluby a téměř 300 tisíc z celkové částky poputuje na financování aktivit v rámci celonárodního projektu "Děti na startu". Ten umožní všeobecnou sportovní přípravu dětí předškolního a mladšího školního věku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám