Hlavní obsah

Karlovarský kraj pokračuje v přestavbě sokolovské chirurgie

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kompletní rekonstrukce 3. nadzemního podlaží pavilónu B Nemocnice Sokolov je v plném proudu. Stavba, která byla zahájena v červnu letošního roku, vyjde kraj na 40 miliónů korun. Pro pacienty zde vznikne moderní oddělení lůžkové chirurgie s kapacitou 40 lůžek.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Práce ve výši 9 milionů korun hradí kraj ze svého rozpočtu.

Článek

"Stavební úpravy byly zahájeny vyklizením objektu, odstraněním rozvodů vody, kanalizace, vytápění, vzduchotechniky či elektroinstalací a zbouráním dělících příček. To se v současné době dokončuje a probíhá i výměna podlah a omítek. Provádí se také vyzdívání sociálních zařízení v části A i B lůžkového oddělení. Zároveň začaly práce na montážích vnitřních instalací," uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Práce mají být hotové do 3. ledna příštího roku. "Snažíme se o postupnou modernizaci pavilónu a také o to, aby zdejší oddělení po dokončení rekonstrukce splňovalo požadavky současné medicíny i představy pacientů," uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Součástí této obnovy je i oprava střechy nad centrálním schodištěm pavilónu B a příprava na stavební úpravy 4. nadzemního podlaží, kde se nachází operační sály.    

Další stavební činnost, kterou Karlovarský kraj souběžně v areálu Nemocnice Sokolov​ provádí, je oprava opěrné zdi nad pavilónem C, která je v havarijním stavu. Práce ve výši devět miliónů korun hradí kraj ze svého rozpočtu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám