Hlavní obsah

Karlovarský kraj opět připravil pro malé i velké cyklisty a cykloturisty Den Cyklostezky Ohře

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarský kraj zve tradičně všechny cyklisty a cykloturisty bez rozdílu věku na symbolickou oslavu oblíbené páteřní cyklostezky podél řeky Ohře. Akce se uskuteční v neděli 17. června od 14 hodin na Starém náměstí v Sokolově v rámci akce Týden v teniskách.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Akce se uskuteční v neděli 17. června 2018 od 14 hodin na Starém náměstí v Sokolově v rámci akce Týden v teniskách.

Článek

Zaregistrovaní účastníci, kteří přijedou na kolech, získají v promostanu Karlovarského kraje trička, reflexní přívěsky, nealko nápoje a další drobné dárky.  Pro děti bude ve spolupráci s BESIPem připravena jízda zručnosti nebo program Porcelánové školičky. O možnostech výletů a dalších atraktivitách v letní sezóně v regionu se příchozí mohou informovat ve stánku krajské destinační agentury Živý kraj.

V tento den České dráhy vypraví a zároveň představí velkokapacitní cyklovlak Ohře, který bude po dobu prázdnin o sobotách a nedělích pravidelně jezdit mezi Chebem a Karlovými Vary (nezajíždí do Chodova). Účastníci letošního Dne Cyklostezky Ohře si mohou vybrat z nabídky těchto speciálních vlaků a na základě registrace na Den Cyklostezky Ohře a vyzvednutí místenky mohou některý z nich zdarma využít.

Oblíbená cyklostezka Ohře značená žlutým číslem 6 vede malebnými zákoutími a údolími podél řeky z Karlových Varů, například pod středověkým hradem v Lokti, přes Kynšperk a kolem zámku Mostov až do Chebu. Asfaltovou a místy písčitou trasu si oblíbily desetitisíce cyklistů proto, že je bezpečná a bez převýšení. Jede se až na výjimky mimo silnice a díky nenáročnému profilu ji zvládne každý.

Reklama

Výběr článků

Načítám