Hlavní obsah

Karlovarský kraj nechal zmodernizovat porodnici v sokolovské nemocnici a zateplit pavilon B

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovarský kraj dokončil obnovu dalších dvou částí Nemocnice Sokolov. Po rozsáhlých stavebních úpravách se pro rodičky otevírá zrekonstruované gynekologicko-porodnické oddělení v pavilonu E. Už v průběhu září stavbaři zateplili pavilon B.

Foto: KÚ Karlovarského kraje

Gynekologicko-porodnické oddělení se přestěhovalo do nově přestavěné pravé části 4. nadzemního podlaží pavilonu E.

Článek

Obě investice, které přinášejí podstatně komfortnější zázemí pro pacienty i zdravotníky, vyšly celkem na 42,4 miliónu korun z krajského rozpočtu.

Gynekologicko-porodnické oddělení se přestěhovalo do nově přestavěné pravé části 4. nadzemního podlaží pavilonu E. Úpravy, které trvaly od letošního května, se dotkly dvou porodních sálů, prostor pro novorozence a sekčního sálu s nezbytným zázemím pro rodičky a zdravotnický personál.

„Karlovarský kraj plní svůj slib a pokračuje v revitalizaci sokolovské nemocnice. Rekonstrukce gynekologicko-porodnického oddělení stála 21,3 miliónu korun. Nastávající maminky potřebují příjemné prostředí a kvalitní péči, věřím, že současnou podobu oddělení rozhodně ocení,” řekl hejtman Martin Havel.

„Investic Karlovarského kraje si velice ceníme, vždyť jen během podzimu proběhla výměna oken a zateplení pavilonu B, nyní finišují práce na revitalizaci oddělení dlouhodobě nemocných a dnes otevíráme oddělení, kde se rodí nový život. Soustředíme se na kvalitu poskytované péče ve všech souvislostech a to se nám daří právě i díky podpoře kraje,” doplnil předseda představenstva skupiny NEMOS David Soukup.

Stavební úpravy v připravované porodnici zahrnovaly vyzdění nových příček, položení nových podlah, vybudování podhledů, opravy vnitřních omítek, výměnu oken a dveří, rozvodů vody, kanalizace, elektřiny, vzduchotechniky a medicinálních plynů. Vstup na oddělení odpovídá požárně bezpečnostním předpisům. Zhotovitelem byla firma Jurica a. s.

Stejná společnost provedla výměnu oken a zateplení pavilonu B, což přinese značnou úsporu v nákladech na vytápění budovy.

„Za tuto nezbytnou investiční akci, která trvala rok a přinese nemalé energetické úspory, zaplatil Karlovarský kraj 21,1 miliónu korun. Není to zdaleka poslední příspěvek kraje k modernizaci Nemocnice Sokolov. V současné době se pracuje na rekonstrukci oddělení dlouhodobě nemocných v hodnotě přibližně 18 miliónů korun a předpokládám, že v příštím roce bude kraj investovat do obnovy nemocnice v podobném finančnímu objemu jako letos,” uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Svou pozornost Karlovarský kraj věnuje také chebské a karlovarské nemocnici. Pro pacienty onkologického oddělení kraj pořídil moderní lineární urychlovač za téměř 100 miliónů korun, který nahradil starý dosluhující přístroj. V Karlových Varech vrcholí stavební úpravy, které mimo jiné umožní přestěhování oddělení ze starých budov do nových prostor, tedy tzv. centralizaci lékařské péče.

Reklama

Výběr článků

Načítám