Hlavní obsah

Karlovarská pěvecká třída zazpívá v Nejdku pro Dětskou radost

Novinky, Vladimír Uhlíř

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 11. prosince od 15 hodin se v evangelickém kostele v Nejdku koná charitativní vánoční koncert.

Foto: Vladimír Uhlíř

Evangelický kostel Vykupitele v Nejdku

Článek

Myšlenka charitativních koncertů má v nejdeckém evangelickém kostele tradici. Výtěžek tohoto koncertu bude věnován občanskému sdružení Dětská radost (www.detskaradost.cz).

Sdružení bylo založeno v roce 1998 rodiči hendikepovaných dětí. Prvotním impulsem pro jeho vznik byla potřeba zřídit integrovanou školu a stacionář. Tento projekt se bohužel nepodařilo realizovat, takže dnes většina dětí dojíždí do stacionářů a speciálních škol mimo Nejdek.

S měnícími se potřebami rostoucích dětí se mění i oblasti zájmu samotného sdružení. "Snažíme se integrovat tělesně postižené děti do společnosti. V současnosti chceme zkvalitnit a usnadnit život rodinám s hendikepovanými dětmi," uvedla Martina Primasová, předsedkyně občanského sdružení Dětská radost.

Přijďte si poslechnout pěveckou třídu Mgr. Štěpánky Leitgebové-Steinové ze Základní umělecké školy Šmeralova Karlovy Vary a podpořit Dětskou radost.

Reklama

Výběr článků

Načítám