Hlavní obsah

Karel Gott jako speciální host Trampského širáku

Novinky, Petr Mráček

Ve dnech 4. a 5. září proběhne v prostorách amfiteátru na Hanesově mlýně u Štoků na Vysočině 12. ročník hudebního folkového festivalu Trampský širák.

Foto: archív autora

Karel Gott

Článek

Po předloňském ročníku, který se nesl na vlně koncertního vystoupení Jarka Nohavici, přichází letošní ročník se speciálním hostem, se kterým by folk a country nikdo nespojoval.

Letošní ročník se zapíše do historie české hudby jako rok, ve kterém Karel Gott poprvé vystoupí na folkovém festivalu. Po úspěchu na rokovém festivalu Rock for People se Karel Gott vydá ovládnout i pódium před „kotlíkáře“. Jako speciální host vystoupí Karel Gott na tomto festivalu se samostatným programem v sobotu 5. září od 18 hodin.

Mezi dalšími účinkujícími se po oba festivalové dny objeví další stálice naší folkové a country scény. Diváci se mohou těšit např. na Vlastu Redla, Žalmana a spol., Nezmary, Hop Trop či Pacifik. Spolu s nimi vystoupí i méně známé hudební uskupení. Diváci se tak mohou těšit např. na skupinu Semtex či revival Michala Tučného z Plzně, který sklidil velký divácký úspěch v loňském ročníku díky své dokonalé vizuální a interpretační podobě s originálem.

Jaroslav Samson Lenk řekl o Trampslém širáku: „Ten festival je příjemný nejen různorodostí žánrů, které je zde možné zaslechnout, ale i skladbou přátelského a tolerantního publika. Vždyť kolik je festivalů, kde vedle sebe mohou bez problémů vystoupit Hop trop, Redl, Nohavica či Karel Gott. A já si myslím, že je to i proto, že zde nejde tolik o exhibování jednotlivých umělců, ale o písničku, kterou si může publikum s interprety snadno zazpívat. A takovou různorodost pod krempu může pojmout jen Trampský širák.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám