Hlavní obsah

Karavana deseti slov se vrací do Plzně

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už poosmé se Divadlo Alfa účastní rozsáhlého frankofonního projektu Karavany deseti slov.

Foto: Divadlo Alfa

Účastníci semináře završí svoji práci představením, které bude letos inspirováno komiksem.

Článek

Projekt vznikl v lyonském divadle Asphodèles s myšlenkou vytvořit v různých zemích umělecké dílny, které se nechají inspirovat deseti slovy vyhlášenými závazně pro všechny účastníky. 

Na téma zadaných slov probíhá v těchto dnech v klubu Divadla Alfa výtvarný a divadelní seminář vedený tradičně lektory Blankou Josephovou-Luňákovou a Jacquesem Josephem (divadlo) a nově Terezou Lukešovou (výtvarná stránka), která je autorkou výpravy k předloňské velmi úspěšné inscenaci Pěna dní. Akce se zúčastní 5 seminaristů ve věku 20 – 30 let. Průběh semináře zaznamená ve filmovém dokumentu stejně jako v předchozích letech Yevgeniy Rozhko. 

Iniciátorem projektu je Francouzská aliance v Plzni a velké podpory se projektu dostává od Divadla Alfa.

Účastníci semináře završí svoji práci představením, které bude letos inspirováno komiksem. Autoři Jaroslav Jurečka a Martin Bohata si vybrali detektivní žánr. Děj jejich hry V rámci rámců se odehrává v malém penzionu, do něhož přijíždí několik hostů. Podstatnou roli v divadelním komiksu bude hrát výtvarná složka, živé herce doplní na scéně projekce. Premiéra pro veřejnost se odehraje 28. října v 18 hodin v klubu Divadla Alfa.

Cílem Karavan je ukázat kulturní mnohotvárnost, kreativitu a vnímání frankofonie v různých zemích světa. Jednotlivé kulturní instituce a spolky zemí celého světa organizují na téma deseti francouzských slov umělecké dílny. Vybraná slova jim vždy v předstihu sdělí komise hlavního organizačního týmu. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám