Hlavní obsah

Karatisté z Ostravy pořádali soustředění v Jeseníku nad Odrou

Novinky, Miloš Škoda

Turistická ubytovna TJ Slavoj v Jeseníku nad Odrou se ve dnech 26. - 31. srpna stala centrem výuky nového olympijského sportu - karate. Pozvání přijali celkem čtyři zahraniční hosté z Polské republiky.

Foto: Miloš Škoda

Společná fotografie se zástupci obce Jeseník nad Odrou

Článek

Hlavními hosty 24. mezinárodního táboru karate, který pořádá SHOTOKAN KARATE KLUB ATTFIS z Ostravy byli Witold Wojciechowski 3 Dan (mistr světa i Evropy, bývalý reprezentační trenér Polska) a Mateusz Tomiczek 1 Dan (mistr světa, medailista K1 Premier League 2016). Mimo jiné jim asistovali Bartek Maczka a Daria Grabska.

Hosty přivítali zástupci obce

Zástupci obce Jeseník nad Odrou přivítali zahraniční hosty přímo v tělocvičně turistické ubytovny TJ Slavoj. „Jsme samozřejmě rádi, že jste zamířili opět do Jeseníku nad Odrou na soustředění. Doufáme, že se vám tady bude líbit a přejeme, aby vám vyšlo počasí a zdokonalili jste se ve svém umění,” pronesl starosta obce Tomáš Machýček.

„Těší nás, že spolupráce s polskými kolegy se dál prohlubuje. S klubem Champion-Team Lodž jsme nově navázali úzkou spolupráci zejména pro rozvoj kumite (sportovní zápas karate) u dětí a mládeže,” uvedl předseda klubu Miloš Škoda.

Karatisté s nadšením přivítali rozhodnutí kongresu mezinárodního olympijského výboru, které schválilo karate WKF jako olympijský sport pro hry v Tokiu 2020. Všichni karatisté po celém světě mají před sebou velkou výzvu a motivaci. „Karate je olympijský sport. Sen všech karatistů na celém světě byl naplněn,” s nadšením komentoval bývalý trenér polské státní reprezentace a mistr světa Witold Wojciechowski.

Mateusz Tomiczek, bronzový medailista z KARATE1 Premier League WKF 2016, pomáhá dlouhodobě v rozvoji dětí a mládeže a to zejména se specializací kata. „Chtěl bych ostravskému klubu poděkovat za pozvání na letošní tábor, již druhým rokem úzce spolupracujeme,” uvedl.

Karatisté trénovali od pátku do středy

Tábor probíhal od pátku 26. srpna do středy 31. srpna. K trénování dětí předškolního věku starosta dodal: „Je důležité, že se také zabýváte těmi nejmladšími dětmi - to je krásné.”

„Chtěla bych ve jménu celého klubu a všech účastníků moc poděkovat zahraničním hostům za provedené tréninky, které byly vedeny na profesionální úrovni,” poděkovala trenérka reprezentace ostravského klubu Veronika Škodová 2 Dan.

Reklama

Výběr článků

Načítám