Hlavní obsah

Kapsářům začínají žně, mezi první chycenou patří i sedmnáctiletá kapsářka

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Začátek turistické sezóny můžeme poznat také podle toho, že centrum Prahy je ve větším zájmu cestovatelů, ale také kapsářů. Jeden příklad za všechny zveřejnila v pátek pražská policie. Dvě ženy, z toho jedna sedmnáctiletá, odcizily peněženku z batohu nic netušící turistce.

Foto: Foto z videozáznamu - Ondřej Kořínek

Kapsářky okrádají nic netušící turistku

Článek

Kriminalisté se občas vydávají do ulic Prahy, aby tam sledovali lidi, kteří si víc než památek všímají ostatních lidí a hlavně jejich batohů, kabelek a další zavazadel. Pozornosti na začátku minulého týdne neušly ani dvě ženy, které sledovaly turistku a čekaly na vhodný okamžik.

Když tento okamžik přišel, třicetiletá kapsářka se k turistce přitočila a z batohu vytáhla peněženku. Přitom ji kryla její spolupachatelka, teprve sedmnáctiletá dívka. Poškozená si ničeho nevšimla a kapsářky tak v klidu odcházely.

Netušily však, že jsou sledovány kamerou a také kriminalisty, kteří je ihned po činu zadrželi.

„Česky a slovensky hovořící kapsářky skončily na policejní služebně, kde jim vyšetřovatel sdělil obvinění z trestného činu krádeže,“ řekl policejní mluvčí Tomáš Hulan a dodal, že ženy byly obě recidivistky a tak jim hrozí, že za mřížemi stráví až tři roky.

Policisté také kontaktovali poškozenou turistku, která do té chvíle nic netušila, a vrátili ji odcizenou peněženku.

Na videozáznam z krádeže se můžete podívat zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám