Hlavní obsah

Kantoři předvedli své koníčky studentům

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Den netradiční výuky na hodonínské průmyslovce je vlastně dárek. Dárek kantorů střední školy svým studentům u příležitosti oslav 17. listopadu. Letošek nebyl výjimkou.

Foto: Jana Slováková

Den netradiční výuky na průmyslovce Hodonín: Bowling

Článek

Studenti Střední školy průmyslové a umělecké v Hodoníně a jejich učitelé si 18. listopadu páteční Den netradiční výuky pořádně užili. Nabídka aktivit byla letos opravdu velmi pestrá: programovali se roboti, hrálo se sudoku killer, pořádal se šachový turnaj, šlo se s knihou do čajovny, prováděly se netradiční pokusy z chemie, poslouchala se alternativní hudba, vyráběly se zajímavé šperky, hrál se bowling, spinning a squash.

Ani milovníci angličtiny nepřišli zkrátka, také se vyráběly umělecké příbytky pro ptáčky, probírala se reklama a marketing, strukturální printové techniky, hrály se vědomostní a deskové hry. A studenti technických oborů? Ti mohli navštívit novostavby v Hodoníně, vidět výrobu vazníků v Lignum a prohlížet architekturu města z Radniční věže. Na své si přišel prostě každý.

Studenti si vybírají svou aktivitu napříč všemi obory a ročníky, takže se spolu dostávají do bližšího kontaktu studenti technického lycea se studenty uměleckých oborů či stavebnictví. Prváci spolu se čtvrťáky a ostatními ročníky.

„O některé aktivity byl letos takový zájem, že kapacita prostě nestačila,” uvedl ředitel školy PaedDr. Ivo Kurz. „Den netradiční výuky nepořádáme každým rokem, zatímco jiné školy měly v pátek 18. listopadu ředitelské volno, my jsme tento den využili k propojení vazeb mezi studenty a kantory,” uvedl.

„Organizačně je to sice dost náročná akce, je třeba vědět o každém studentovi, jakou si zvolil aktivitu a kde a se kterým kantorem v tento den bude, ale naše škola ji pořádá již poněkolikáté a máme jen kladné ohlasy,” dodal ředitel školy.

Reklama

Výběr článků

Načítám