Hlavní obsah

Kampaň Dnes jím jako Ind navštíví školy

Novinky, Iveta Pešatová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V měsíci březnu bude probíhat netradiční rozvojová kampaň pro školy Dnes jím jako IND. Zapojené školy dostanou výukové materiály, budou se moci spojit s vybranou indickou třídou a prožít jeden den jako děti v Indii. Kampaň je doprovodnou akcí projektu Adopce nablízko.

Foto: Matouš Bičák
Článek

Březnová kampaň Dnes jím jako bude probíhat již popáté. Zvláštností letošního ročníku je jeho speciální zaměření na základní, střední a vyšší školy po celé České republice.

Školy budou mít k dispozici zábavnou formu vzdělávání - výukové materiály o Indii jsou vypracovány skupinou učitelů majících zkušenosti s dobrovolnictvím v rozvojových zemích. K dispozici budou 4 typy výukových materiálů – pro 1. stupeň ZŠ, 2. stupeň ZŠ, pro střední a vyšší školy a materiály v anglickém jazyce pro starší ročníky. Podpoří tak dobrou věc, získají informace z první ruky a kulinářské zážitky. Třídy, které se rozhodnou zapojit se i do soutěže, mohou vyhrát hodnotné ceny a v případě zájmu budou kontaktovány s vybranou indickou třídou.

Zapojit do kampaně se lze na stránce www.adopcenablizko.cz/dnes-jim-jako, kde najdete i všechny potřebné informace. Zapojení spočívá v registraci, přípravě hodiny pro žáky podle připravených výukových materiálů, prožití jednoho dne po indicku.

Cílem projektu je vzbudit u žáků a studentů zájem o rozvojovou problematiku a dobrovolnictví.

Kampaň realizuje Salesiánská asociace Dona Boska, o. s. (SADBA) v rámci projektu Adopce nablízko - školení a finanční podpora dobrovolníků pomáhajících až jeden rok v rozvojových zemích. Přidanou hodnotou kampaně jsou i svědectví salesiánských dobrovolníků, kteří v Indii přes projekt Adopce nablízko „odsloužili“ dohromady již 17 let, dále tematické hry, fotogalerie, indický jídelníček a jiné. V současné době jsou v Indii dva čeští dobrovolníci – Stáňa Matušinová na jihu a Matouš Šimek na severovýchodě Indie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám