Hlavní obsah

Kamion našlapaný uhlím si v noci lehl pěkně na bok

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 10. srpna kolem čtvrté hodiny ranní se na silnici I/16 v katastru obce Nová Ves na Mělnicku stala dopravní nehoda uhelného kamionu MAN s návěsem, který řídil pětadvacetiletý muž z východních Čech.

Foto: OŘ PČR Mělník

Po rozednění přijela na místo i nezbytná vyprošťovací technika.

Článek

Řidič kamionu sjel z dálnice D8 v Nové Vsi ve směru od Teplic a vzápětí najížděl na křižovatce se silnicí I/16 na komunikaci směr Mělník.

Při odbočování vlevo bohužel nepřizpůsobil rychlost vozidla k poloměru zaoblení zatáčky a důsledkem tohoto došlo k náklonu a následnému převrácení nákladního vozidla na pravý bok. Došlo rovněž k poškození kovových svodidel v délce přibližně 25 metrů.

Kamion po převrácení zůstal ležet na pravém boku mimo jízdní pruh, a to na zatravněné ploše.

Při nehodě byl lehce zraněn řidič, kterého na místě ošetřili přivolaní záchranáři. K nehodě se rovněž dostavili hasiči z Mělníka, kteří provedli likvidaci uniklých provozních kapalin.

Mělničtí dopravní policisté situaci na místě zpracovali, zajišťovali řádný a plynulý chod dopravy i v okamžiku, kdy byl kamion přepravující uhlí stavěn opět na kola za pomoci těžké vyprošťovací techniky.

Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na částku kolem padesáti tisíc korun, případná škoda na přepravovaném uhlí nebyla prozatím vyčíslena. Oprava poškozených svodidel bude činit asi deset tisíc korun.

Dechová zkouška u řidiče dopadla negativně.

Nehodu uhelného kamionu budou i nadále šetřit mělničtí dopravní policisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám