Hlavní obsah

Kalendář na rok 2014 vytvořili zaměstnanci

Novinky, Petra Jurásková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Co mají společného operátor výroby, jeřábník, technolog či administrativní pracovnice? Kromě zaměstnání ve skupině Třinecké železárny – Moravia Steel lásku k fotografii. Svůj pohled na Těšínské Slezsko prezentují v nástěnném kalendáři vydaném u příležitosti 175. výročí Třineckých železáren.

Foto: Petra Jurásková

Generální ředitel poděkoval zaměstnancům, kteří svými fotografiemi přispěli k vytvoření kalendáře.

Článek

Výstava jejich děl je k vidění také v Muzeu Třineckých železáren a města Třince. Slavnostně byla otevřena vernisáží v pátek 8. listopadu. Dvanáct pohledů na přírodu regionu zachytili fotografové ve všech ročních obdobích. Návštěvníci výstavy či majitelé kalendáře tak mohou obdivovat krásné záběry beskydské louky, svítání na Lysé hoře, lesu pod vrcholem Goduly, Těšínské přehradě anebo zimnímu pohledu do pralesu Čerňavina na Ostrém.

Do fotografické soutěže se přihlásilo na padesát zaměstnanců skupiny Třinecké železárny – Moravia Steel. Dvanáct vítězných fotografií vybrala do konečného souboru odborná komise v čele s generálním ředitelem Ing. Janem Czudkem.

"Byl jsem přihlášenými díly nadšen. Je pěkné vidět, že lidé z železáren mají blízký vztah k přírodě, která nás v našem regionu obklopuje. Ač šlo z velké většiny o amatérské fotografy, vysokou uměleckou i technickou úrovní jejich prací jsem byl mile překvapen. Bylo těžké vybrat dvanáct vítězných snímků, které jsme do zaměstnaneckého kalendáře nakonec zařadili,“ podotkl Jan Czudek.

V muzeu budou fotografie přírodních krás Těšínského Slezska k vidění až do 31. ledna příštího roku. Reprezentativní kalendář je využíván zejména jako dárek firemním partnerům. Je neprodejný a pro rok 2014 byl vydán v nákladu 1200 kusů.

Reklama

Výběr článků

Načítám