Hlavní obsah

Kadaňští strážníci prošli testem fyzické zdatnosti a sebeobrany

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kadaňští strážnici pravidelně trénují fyzickou zdatnost a sebeobranu. Někteří prošli testem na výbornou, druzí musí ještě přidat.

Foto: Václav Vlasák

Zdeněk Náchodský předvádí strážníkům, jak se poradit s útočníkem ozbrojeným nožem.

Článek

Každý rok čeká kadaňské strážníky přezkoušení jejich fyzické zdatnosti. Ne zrovna oblíbený test absolvovali během dubna. Součástí testu je běh na 1 km, sedy-lehy, kliky a motorický cvik. „Hodnocení se provádí podle podle věkových kategoriích,“ doplnil ředitel městské policie Jindřich Drozd.

Druhou částí fyzického přezkoušení je sebeobrana. Městská policie v Kadani při tréninku a následném přezkoušení spolupracuje s odborníkem na slovo vzatým, kterým je JUDr. Zdeněk Náchodský, znalec Městského soudu v Praze, obor kriminalistika, odvětví se zvláštní specializací sebeobrana, služební zákrok a vedení boje zblízka.

„U sebeobrany je vidět, že ji trénujeme již několik let a je na dobré úrovni. U fyzické části je to individuální. Máme strážníky, kteří nás reprezentují na vrcholové úrovni, a jsou i tací, kteří s tím mají problémy a musí přidat,“ zhodnotil výsledky Jindřich Drozd. Jak dodal, testy pochopitelně platí i pro vedení městské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám