Hlavní obsah

Kadaňští motorkáři vyjeli na požehnaných strojích

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příznivci silných motorek se o víkendu sešli, aby s požehnáním kadaňského faráře vyrazili na první společnou vyjížďku.

Foto: Václav Vlasák
Článek

V sobotu 16. dubna se fanoušci motorek sešli na Mírovém náměstí v Kadani, aby zde oficiálně zahájili svoji sezónu. Jak nás upozornil hlavní organizátor Martin Šulaj, jejich Fan-moto-Kadaň je pouze volné seskupení.

„Jsme kluci a holky z Kadaně a blízkého okolí, kteří ve svém volném čase prohání své divoké a snad nadupané oře, samozřejmě vždy jen a jen v mezích zákona. Tak, abychom se všichni vrátili ve zdraví a v pořádku domů,“ řekl Šulaj.

To jim popřál i kadaňský farář Josef Čermák, který přišel motorkářům do nové sezóny požehnat. Ani víc jak tři desítky motorek ho nezaskočily, i když se přiznal, že zatím nejvíce žehnal čtyřem strojům na pouti ve Velké Vsi.

„Takto ve velkém, to je moje premiéra,“ přiznal kadaňský farář. "Chci požehnat vám na prvním místě, a pak dopravním prostředkům. Žehnání se vždy vztahuje v první řadě na lidi. Žehnání to není nějaká magie, ale má zprostředkovat člověku novost, kterou přinesl Kristus. Mám milovat boha a na základě této lásky milovat lidi. To znamená vnímat, brát ohled a přát jim dobro. To znamená také dodržovat pravidla, která jsou daná. Aby živit byl lidský. Abyste v těchto pravidlech prožívali sezónu, která začíná, k tomu bych vám rád požehnal,“ dodal Josef Čermák.

„Bože, ochraňuj všechny, kdo budou používat tyto dopravní prostředky. Řidičům dej postřeh, rozvahu a ohleduplnost, a ti kdo cestují, ať bezpečně dosáhnou svého cíle,“ zaznělo v modlitbě.

Kadaňský farář také vzpomněl na přátele a známé, kteří odešli na věčnost. „Byl bych rád, když bude za rok opět takovéto setkání na začátku sezóny, aby tady nikdo nechyběl,“ dodal s požehnáním Josef Čermák.

Cílem první společné vyjížďky byl Bečov nad Teplou. „Vyjížďka byla pěkná, jen bylo ještě přece jen trochu chladno,“ svěřil se po návratu jeden z účastníků Jindřich Drozd.

Reklama

Výběr článků

Načítám