Hlavní obsah

Kadaňský divadelní březen zahájí úspěšná komedie

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná by byl František Ringo Čech překvapen, jak kadaňští ochotníci upravili „Dífčí válku“ a jaký úspěch s touto komedií slaví.

Foto: Václav Vlasák

Vyprodaný sál Orfea tleská kadaňských ochotníkům.

Článek

V pátek 1. března v 19.00 hodin odstartuje Kadaňský divadelní březen. Na úvod velké přehlídky ochotnických divadel se představí domácí divadlo Navenek, které se potřetí pokusí vyprodat sál Orfea.

„Dífčí válka“, komedie podle Františka Ringo Čecha v úpravě kadaňské souboru, měla premiéru loni v listopadu a slavila u diváků nebývale velký úspěch. Sál Orfea byl ovšem vyprodán nejen při premiéře, ale také při prosincové repríze. A je možné, že se na všechny zájemce nedostane ani tentokrát. Program přehlídky je však dlouhý, skončí až v dubnu, a tak si milovníci ochotnického divadla přijdou určitě na své.

Program Kadaňského divadelního března je rozdělen na hry pro dospělé a dětské publikum.

Představení pro dospělé - Orfeum od 19.00 hodin:

Pátek 1. března: Dífčí válka – divadlo Navenek. Bude opět vyprodáno? Středa 6. března: Marmeláda – Klouzák Postoloprty. Absurdní hořká komedie z dnešní doby, která je zlá, aneb naléhavý zelenorůžový příběh o tíživé situaci marmeládového průmyslu – tak by se dala stručně popsat hra režiséra Petra Macháčka.

Pátek 1. března: Dífčí válka – divadlo Navenek. Bude opět vyprodáno? Středa 6. března: Marmeláda – Klouzák Postoloprty. Absurdní hořká komedie z dnešní doby, která je zlá, aneb naléhavý zelenorůžový příběh o tíživé situaci marmeládového průmyslu – tak by se dala stručně popsat hra režiséra Petra Macháčka.Sobota 9. března: Sraz flegmatiků - Antidivadlo Plzeň. Pásmo černého a absurdního humoru doplněné (ne)legálními písněmi. Středa 13. března: Všechno na zahradě - MHD Louny. Morální pohlavek společnosti ovládané diktátem peněz.

Pátek 1. března: Dífčí válka – divadlo Navenek. Bude opět vyprodáno? Středa 6. března: Marmeláda – Klouzák Postoloprty. Absurdní hořká komedie z dnešní doby, která je zlá, aneb naléhavý zelenorůžový příběh o tíživé situaci marmeládového průmyslu – tak by se dala stručně popsat hra režiséra Petra Macháčka.Sobota 9. března: Sraz flegmatiků - Antidivadlo Plzeň. Pásmo černého a absurdního humoru doplněné (ne)legálními písněmi. Středa 13. března: Všechno na zahradě - MHD Louny. Morální pohlavek společnosti ovládané diktátem peněz. Středa 20. března: Postel pro anděla - KOS Karlštejn. Hra měla premiéru 26. května 2012 a přišlo na ni více než 100 diváků ze širokého okolí.

Pátek 1. března: Dífčí válka – divadlo Navenek. Bude opět vyprodáno? Středa 6. března: Marmeláda – Klouzák Postoloprty. Absurdní hořká komedie z dnešní doby, která je zlá, aneb naléhavý zelenorůžový příběh o tíživé situaci marmeládového průmyslu – tak by se dala stručně popsat hra režiséra Petra Macháčka.Sobota 9. března: Sraz flegmatiků - Antidivadlo Plzeň. Pásmo černého a absurdního humoru doplněné (ne)legálními písněmi. Středa 13. března: Všechno na zahradě - MHD Louny. Morální pohlavek společnosti ovládané diktátem peněz. Středa 20. března: Postel pro anděla - KOS Karlštejn. Hra měla premiéru 26. května 2012 a přišlo na ni více než 100 diváků ze širokého okolí. Středa 27. března: Montekovic Julie - divadlo Navenek. Komedie podle hry Efraima Kishona o životě Romea a Julie 20 let po svatbě (Shakespearem zapřené).

Pátek 1. března: Dífčí válka – divadlo Navenek. Bude opět vyprodáno? Středa 6. března: Marmeláda – Klouzák Postoloprty. Absurdní hořká komedie z dnešní doby, která je zlá, aneb naléhavý zelenorůžový příběh o tíživé situaci marmeládového průmyslu – tak by se dala stručně popsat hra režiséra Petra Macháčka.Sobota 9. března: Sraz flegmatiků - Antidivadlo Plzeň. Pásmo černého a absurdního humoru doplněné (ne)legálními písněmi. Středa 13. března: Všechno na zahradě - MHD Louny. Morální pohlavek společnosti ovládané diktátem peněz. Středa 20. března: Postel pro anděla - KOS Karlštejn. Hra měla premiéru 26. května 2012 a přišlo na ni více než 100 diváků ze širokého okolí. Středa 27. března: Montekovic Julie - divadlo Navenek. Komedie podle hry Efraima Kishona o životě Romea a Julie 20 let po svatbě (Shakespearem zapřené).Sobota 6. dubna: Osm žen – Navenek Kadaň. Co diváky čeká, jistě další překvapení?

Středa 10. dubna: Osamělé večery Dory N. Divák nahlédne do duše Boženy Němcové a její dcery.

Vstupné na jednotlivá představení 50 Kč, permanentní vstupenka 100 Kč.

Představení pro děti - kulturní dům Střelnice od 15.00 hodin:

Neděle 3. března: Petruška ženichem - divadlo Navenek. Půjde o lásku krásné Bublinušky, ale i o duši.

Neděle 3. března: Petruška ženichem - divadlo Navenek. Půjde o lásku krásné Bublinušky, ale i o duši. Neděle 10. března: Ferda Mravenec - Nahoď Chomutov. Ferda se představí, stejně jako v knize, jako pravý gentleman a pracant.

Neděle 3. března: Petruška ženichem - divadlo Navenek. Půjde o lásku krásné Bublinušky, ale i o duši. Neděle 10. března: Ferda Mravenec - Nahoď Chomutov. Ferda se představí, stejně jako v knize, jako pravý gentleman a pracant. Neděle 17. března: Jak víla Modrovláska splnila tři přání - HP Praha. Zajímavý příběh, jednoduché motivy písniček a bohatě zpracovaná výprava zaujme nejen děti.

Neděle 7. dubna: Matylda zasahuje aneb povídačky naší kačky - DAP Praha. Divadelní scénář podle známých kreslených večerníčků „Matylda“, které nezapomenutelným způsobem namluvila Stella Zázvorková, napsala přímo jejich autorka Hana Lamková.

Vstupné na představení pro děti 30 Kč, dospělí zdarma. Permanentní vstupenka 70 Kč. Předprodej vstupenek zajišťuje Informační centrum na Mírovém náměstí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám