Hlavní obsah

Kadaňská mateřská škola Čtyřlístek i v padesáti vypadá velice mladě

Novinky, Václav Vlasák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mateřská škola Čtyřlístek si ve čtvrtek 26. ledna připomněla kulaté výročí svého založení. I přes svých padesát let vypadá velice mladě. Je vidět, že se o ní město dobře stará.

Foto: Václav Vlasák

Ředitelka mateřské školy Dagmar Řeháková vítá hosty.

Článek

Mateřská škola byla otevřena 2. ledna 1962. Najdete ji v Kadani pod vrchem Strážiště vedle Základní školy Rudolfa Koblice.

„Určitě ji nepřehlédnete. Její žlutá fasáda se symbolem čtyřlístku svítí jako sluníčko,“ soudí ředitelka Dagmar Řeháková, která u dveří vítala přicházející gratulanty. Přišli ředitelky z ostatní mateřských škol, ředitelé dvou nejbližších základních škola a pochopitelně starosta Kadaně Jiří Kulhánek. „Škole bych přál, aby měla stále hodně dětí a byla tu dalších padesát let,“ vyslovil přáníčko.

„Do té další padesátky si přejeme, aby k nám děti chodily rády, aby se u nás cítily v bezpečí, s dostatkem podpory a odpovědnosti za své jednání, úcty a lásky k ostatním dětem, dospělým, starým lidem, zvířatům, životnímu prostředí a přírodě kolem nás. Aby se k nám i po letech vracely jen s příjemnými vzpomínkami,“ vyslovila své přání ředitelka mateřské školy.

Výběr článků

Načítám